Microsoft обяви през тази седмица придобиването на софтуерния стартъп Ally Technologies за неназована сума.

Основана през 2018, компанията предлага стратегическо планиране на целите и софтуер за изпълнение на ръководни решения, който цели подпомагането на бизнеса в изпълнението на поставените си стратегии и достигане на съответните цели. Облачно базираното решение помага на компаниите да направят прехода от традиционното, небалансирано планиране към изпълнението на модерна, обективно и резултатно базирана бизнес рамка, която стимулра поддръжката на устойчиви структури, гъвкавост, прозрачност и помага на успеха на служителите, разбираме от Ally.io при представянето на тяхната технология.

Платформата, разработена от компанията идва със заложени в себе си примери за най-добрите OKR (adopt objectives and key results) практики и безпроблемна интеграция с различни корпоративни системи. Предлага се поддръжката на решенията, като Slack, Microsoft Teams, Asana, Jira, Tableau и др. Сред клиентите на компанията се отличават имената на BambooHR, Discord, Slack Inc. Overstock.com, Dropbox и др..

Очаква се, че след приключване на сделката, Ally.io ще стане част от Viva, платформата за управление на персонала на Microsoft. Разкрита през февруари, Viva предлага на предприятията възможността да осигурят на служителите си достъп до новини от компанията, образователни материали и друг тип работно съдържание. Платформата изпълнява сходна роля с тази на традиционните корпоративни интранети, като Microsoft добавят и изкуствен интелект към нея, който цели да помогне на служителите на компанията да извличат по-голяма полза от създаденото от самата компания съдържание и аналитични материали.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
асдасдас
асдасдас
1 месец

R.I.P. Ally Technologies
Това ще е поредната съсипана компания…. тия (микромеките) каквото и да вземат – на всичко е. мамата.