12.1 C
София

Microsoft обяви тарифите на облачната операционна система Windows 365

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

От днес, втори август, е достъпна облачната операционна система Windows 365. Това е онлайн услуга, която засега се предлага само за бизнеса – за различните корпорации и компании, и дава възможност за отдалечено използване на Windows 10 или Windows 11 (след нейното официално излизане). Всичко работи в браузърна среда и новата облачна операционна система може да се използва буквално на всяко компютърно устройство, включително таблетите и смартфоните. Използва се компютърната мощност на отдалечени сървъри.

Windows 365 засега има две тарифи – „За бизнеса“ с до 300 абоната в една група и „Корпоративна“ (за големите предприятия). Благодарение на така нареченото хибридно използване е възможно да се използват вече съществуващите лицензи за облачните услуги на Microsoft, включително Office, OneDrive или комбинирания пакет Microsoft 365, като в същото време се поддържат и всякакви външни програми за Windows 10 и Windows 11. Софтуерният гигант специално подчертава, че използването на тази онлайн услуга не зависи от платформата и няма ограничения в съвместимостта – Windows 365 работи в средата на iMac, iPad, Linux и Android.

Тарифата на някои от виртуалните компютри на Windows 365:

  • 1 виртуално ядро, 2 GB оперативна памет, 64 GB хранилище с хибридно използване – 18,90 евро на потребител месечно (21,90 евро без хибридно използване на постоянната памет)
  • 8 виртуални ядра, 32 GB оперативна памет, 512 GB хранилище с хибридно използване – $158 на месец за един потребител ($162 без хибридно използване на хранилището)

За използването на „Windows 365 за бизнеса“ е необходим само абонамент за Microsoft 365. За използването на „Windows 365 Корпоративна версия“ са задължителни лицензите Windows 10 E3 + EMS E3 или Windows 10 VDA E3 + EMS E3, Microsoft 365 F3/E3/F5/BP, абонамент за Azure.

Интересно е, че до 15-ти август абонамент за Windows 365 могат да купуват физически лица от целия свят, без да чакат одобрение от администратор.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини