Microsoft обяви цените на разширената поддръжка на Windows 7

6
1391

На 14-ти февруари 2020 година приключва жизненият цикъл на операционната система Windows 7. Но въпреки, че поддръжката на тази ОС спира, както и обилието на множество нови функции и възможности в новата Windows 10, милиони потребители продължават да използват Windows 7 в своята ежедневна работа. Това навярно ще продължи минимум още няколко години.

Обикновените потребители Microsoft сравнително лесно успя да прехвърли към Windows 10, но с корпоративния сегмент нещата са много по-сложни. Въпреки че през през месец август Windows 10 ще празнува четвъртия си рожден ден, голям брой предприятия още не са готови да мигрират към новата ОС, а краят на поддръжката на Windows 7 е вече близо.

За да не останат тези компании без никаква поддръжка, Microsoft им предлага програмата Extended Security Updates (ESU), в рамите на която те трябва да заплащат на софтуерния гигант за предоставянето на допълнителните пачове по безопасност. Уеб порталът ZDNet предостави информация, колко ще струва на бизнес потребителите поддръжката на Windows 7 след 14-ти февруари 2020 година.

ESU за Windows 7 ще работи в продължение на три години и ще приключи на 22-ри януари 2023 година. След тази дата Microsoft няма да обновява Windows 7 дори и да му се плаща.

През първата година на ESU, обновяването на Windows 7 Pro за един компютър ще струва $50. Със всяка изминала година тази сума ще се удвоява. По този начин, поддръжката на Windows 7 за периода от януари 2022-ра до януари 2023-та ще струва на компаниите по $200 на устройство. Притежателите на VL лиценза и на абонамента за Microsoft 365 могат да ползват 50% отстъпка.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Vasil NikolovНикойТрамкар Т8М-900Мpetko pederasaДаниел Десподов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„През първата година на ESU, обновяването на Windows 10 Pro за един компютър ще струва $50. “

Windows 7 Pro

Малко рано е да се почне, с платена поддръжка на W10

Даниел Десподов
Даниел Десподов

ОК, благодаря

petko pederasa
petko pederasa

И на вас да ви …… мамата!

Трамкар Т8М-900М
Трамкар Т8М-900М

За мен единственото, което приключва са досадните ъпдейти.

Никой
Никой

Никой не те кара да ъпдейтваш.

Vasil Nikolov
Vasil Nikolov

Имах чувството че чета на чужд език, оправете си правописа.