Microsoft обясни по какъв начин Win32 приложенията ще работят в ОС Windows 10X

12
1894

Операционната система Microsoft Windows 10X е предназначена преди всичко за стартирането на UWP и уеб приложения. Но софтуерният гигант много добре разбира, че Win32 приложенията са важни за много потребители. Ето защо, по време на анонса на новата ОС бе казано, че Win32 приложенията ще се стартират в софтуерни контейнери. А сега се появи видео, което показва как работят приложенията в контейнерите.

За Win32 приложенията Microsoft ще използва отделен софтуерен контейнер, аналогичен на подсистемата Windows Subsystem for Linux, и всички Win32 приложение ще работят в един и същ контейнер. И тъй като тези приложения ще се намират в изолиран контейнер, те не могат да правят промени в системния регистър или в специалните файлове на операционната система. Но по този начин някои Win32 приложения няма да могат да работят коректно. Така например, драйверите ще трябва да се инсталират ръчно чрез изпълними файлове.

От другите нови моменти в това видео виждаме, че Microsoft Windows 10X няма да има таскбар. Това означава, че потребителите може и да не виждат иконките, с които са свикнали. Но Microsoft заяви, че не е премахнал съответстващите API за показване на иконките в таскбара и приложенията, които работят с тези иконки няма да се сриват и внезапно да приключват работата си – просто потребителите няма да виждат тези иконки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари