В края на 2016 година Microsoft промени начина за обновяване на операционните системи Windows 7 и 8.1, и от отделни пачове премина към три вида кумулативни обновявания: месечни Security Monthly Quality Update (Monthly Rollup), предварителни Monthly Quality Rollup (Preview Rollup) и Security Only Quality (тук има само актуализации).

От месец февруари тази година корпорацията въвежда нови промени, които ще намалят размера на файловете за обновяване на безопасността и по този начин ще се улесни тяхното инсталиране на компютърните устройства. А обновяванията за уеб-браузъра Internet Explorer вече няма да са част от Security Only, като по този начин размерът на ъпдейтите ще бъде значително намален.

Това означава, че потребителите ще трябва отделно да инсталират обновяванията за Internet Explorer, а това може да усложни поддръжката на компютърните системи в актуално състояние. Обновяванията по безопасността за Internet Explorer ще излизат допълнително в състава на вторичните пачове, както и в третия вторник на месеца (Preview Rollup), както е показано в по-горната таблица. Актуализацията ще включва и пачове за Internet Explorer 11 и Internet Explorer 10 за Windows Server 2012.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари