Microsoft отказа да продава продуктите на Huawei

15
2424

Действията на американското правителство по отношение на Huawei доведоха до това, че от съвместна работа с китайския технологичен гигант се отказаха най-големите IT корпорации в света: Google, Qualcomm, Broadcom и други. Но най-неприятна за Huawei бе постъпката на британската компания ARM, която заяви, че незабавно прекратява бизнес отношенията си с Huawei. А сега и Microsoft заяви намеренията си да прекрати взаимодействието с Huawei.

Още вчера Microsoft премахна от своя американски интернет магазин всичките модели лаптопи на Huawei, включително Matebook X Pro и MateBook D. Уеб страниците с тези модели известно време показваха съобщение за грешка.

Microsoft е изпратил писма, с които нарежда на всичките свои представителства и филиали в другите страни, да прекратят контактите с Huawei. Всички комуникации с китайския производител трябва да стават само чрез централния офис на софтуерния гигант

Huawei използва операционната система Windows в електронните си устройства за потребителите. Но в своите решения за съхраняване и работа с големи обеми данни Huawei използва b2b софтуера на Microsoft. Продукцията на корпорацията от Редмънд осигурява работата и на електронния облак Huawei Cloud, който явно също ще пострада от американските търговски санкции.

За Huawei това не е особено голям пазар, понеже компанията излезе на него преди около две години, но имаше намерение след 3-4 години да заеме челните места в облачния бизнес.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
10 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

Още идин пример че който се е хванал с макрошит хубаво не е видял. Другият път да си направят облака с Линукс, като гугъл, амазон, фейса и т.н.

KING SOROS
KING SOROS

Мангал, това е последствие от закон, въведен от Доналд Джон Тръмп. Майкрософт и другите гиганти просто го изпълняват.

Мангалата
Мангалата

Ми да не го изпълняват. Тръпм ще е дам 4/8 години, а една такава стъпка може да закопае компанията завинаги. Нокиа, Блекбери, Сън, и т.н. примери бол.

115
115

Всичко е толкова просто… В света на глупаците… 😀

pix3l
pix3l

Това да не ти е България? Там законите се спазват от всички, колкото и големи да са.

Коментар
Коментар

е то така никой не е застрахован – не се знае утре кой ще е следващият.

kolon
kolon

човек като чете коментарите под новините за huawei може да си помисли, че it-сектора в целия свят го е създал и го е развил лично генералният секретар на цк на китайската комунистическа партия.

Станислав
Станислав

Този коментар го четох и в друга новина свързана с Huawei. Възможно е да е от бот.

Jiv
Jiv

Точно така Станислав !
И аз някъде другаде четох този коментар!

VLAD
VLAD

Всичко е заради идващото 5G и преноса на данни с криптиране. Най-големият играч в момента се явява Хуауей и американците са в паника, че няма да могат да следят и подслушват китайците.

ngc-bg
ngc-bg

Точно това е цялата игра. Отдавна е ясно и всичко друго е прах в очите. До този момент САЩ си държаха водещите технологии и си подслушваха сладко. В момента Китай има същите мераци и води с 5G (ще има възможност да си подслушва сладко). Извода е елементарен – до като овцете се карат за политика и се охвърлят с л*айна, големите, водени от икономически интереси си се цакат по всички възможни начини.

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

това са много добри новини за Линукс средата и особено Линукс Минт, който най-вероятно ще спечели от това и ще идва преинсталиран на лаптопите на Huawei.

mmmm
mmmm

И ще е първото нещо, което се маха 🙂

Надблюдател
Надблюдател

Интересно какво ли ще му сложиш след като не се поддържа от никой друг.
То и Линуксите са на американски компании то реално само СуСе не беше но отдавна е на АйБиеМ.
Няма нищо по-добро и по-сладко от смачкани комунисти.

pix3l
pix3l

Ubuntu е на Canonical, която е английска.