16.1 C
София

Microsoft открива кода на Windows за европейски държавници

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Microsoft изграждат нов Център за прозрачност в бе.лгийската столица Брюксел, за да даде възможност на представители на европейските правителства да прегледат изходния код на редица продукти на компанията.

Центърът се отваря по програмата на Microsoft Government Security Program (GSP), по силата, на която компанията предоставя възможността за преглед на сорс кода на Microsoft продукти, достъп до вътрешна информация за тенденциите в света на киберсигурността и експлоатирането на различни уязвимости, а така също да се срещнат и да работят със специалисти по информационна защита от редиците на американската компания. 

„С цел подсигуряването на защитата на националните инфраструктури от онлайн заплахи, ние се нуждаем от високо ниво на прозрачност и сътрудничество между публичния и частен сектори“, пише в един от блоговете на компанията Марк Томлинсън, директор на Microsoft Security.

Това ще е втория подобен център след този, който Microsoft през миналата година в Редмънд, Вашингтон. Програмата GSP стартира през 2003 г., а Европейската комисия се включи в нея едва наскоро.

Програмата предлага достъп до изходния код на редица продукти на Microsoft, сред които Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2008 R2 и Windows Server 2008. Освен това кодът на продукти, като Office 2013, Office 2010 and Office 2007 as well as Lync 2013 SharePoint 2010, Windows Embedded CE 6.0, CE 5.0 и CE 4.0, също е достъпен за преглед и анализ.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

1
0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x