Microsoft отложи излизането на октомврийското голямо обновяване за ноември

6
1859

На 8 октомври Microsoft трябваше да представи следващото голямо обновяване за Windows 10 с кодово име 19H2 включващо освен всичко друго, и алгоритми за по-ефективно използване изчислителната мощност на многоядрените процесори. Но вече сме 10 октомври и обновяването така и не се появи. Днес стана известно, че Microsoft е променил графика на излизане на ъпдейтите.

Уеб порталът WindowsCentral съобщи, че софтуерният гигант планира да подпише Windows 10 19H2 в края на следващата седмица. Тоест публичното излизане можем да очакваме в началото на ноември, въпреки че има нищожна вероятност ъпдейтът да излезе в края на този месец.

Да си припомним, че „голямото“ обновяване Windows 10 (1909) е формално голямо и не включва никакви съществени промени. Големите модификации, нови неща и промени се очакват с излизането на следващото голямо обновяване Windows 10 20H1, което очакваме през месец май 2020 година. По принцип Microsoft предлага два пъти в годината големи обновявания за своята операционна система – едно през пролетта и едно през есента.

Навярно този път мнозина ще се зарадват, че софтуерният гигант отлага излизането на своето голямо обновяване, понеже в последно време с ъпдейтите идва огромен брой бъгове. Да се надяваме, че Microsoft възможно най-добре ще използва това време и да направи така, че следващото обновяване да не създава главоболия на потребителите.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мустанг
Мустанг

Ще има нови бъгове, спете спокойно.

AxOx
AxOx

Не се заяждам, просто наистина не знам и ще попитам тук:
„софтуерният гигант планира да подпише Windows 10 19H2“ – какво значи да подпишеш ОС ?

Наско
Наско

Предполагам се има предвид да се сертифицира официално като финална и готова за масовия потребител.Не съм сигурен, че използвам точните термини, но в общи линии аз така го разбирам.

Dave
Dave

@AxOx – отиват програмистите при талибана и му викат, шефе почти е готов новия ъпдейт ама ни мързи да го оправяме вече. Има само 12 бъга като само 3 от тях затриват цялата информация на узера… обаче пък следенето и събирането на данни си работи на пушка. За да го пуснем така трябва един подпис … е тука а така мерси. Пускаме го.

U4en
U4en

мъдро решение

TNT
TNT

значи октомврийското обновление излиза ноември, сигурно голямата версия планирана за 2020-та ще излезе 2025-та.
смях 😀