Миналата година Microsoft проведе няколко теста за проверка на енергийната ефективност на браузърите Chrome, Firefox и Edge. Победител се оказа уеб-браузърът Microsoft Edge.

Тези дни, веднага след излизането на голямото обновяване Creators Update за операционната система Windows 10, софтуерният гигант реши да повтори тестовете и по този начин отново да докаже, че при работа на Edge се консумира най-малко енергия.

Тестът се проведе на три еднакви Surface Book с Intel Core i5-6300U, 8 GB оперативна памет и графичен ускорител Intel HD 520 при еднакви настройки и едно и също ниво на яркостта. Тестван е Edge версия 40.15063.0.0, Chrome 57.0.2987.133 и Firefox 52.0.1.

Тестът се състои в показване на стрийм видео от Vimeo от 100% заредена батерия до автоматично изключване. Победител отново е браузърът Microsoft Edge с резултат 12 часа и 31 минути непрекъснато показване на видео. Google Chrome показа 9 часа и 17 минути, а Mozilla Firefox – почти два пъти по-малко от победителя – 7 часа и 4 минути. Казано по друг начин, Edge е със 77% по-ефективен от Firefox и с 35% по-ефективен от Chrome. Тези резултати може да са важни за потребителите, които обичат да гледат стрийм видео на лаптопите си.

Засега няма коментар от страна на Google и Mozilla.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари