Microsoft отново забърка бъркотия с последната актуализация за Windows 10, която този път не беше точно като предишните – всъщност компанията по погрешка предостави актуализацията на грешните устройства, на грешните потребители.

Въпросната актуализация е KB4523786, която беше пусната заедно с незадължителен кумулативен ъпдейт за актуализацията на Windows 10 от май 2019 г. и внедрява „подобрения в качеството на конфигуриране на устройства с Windows Autopilot.“

Сега Windows Autopilot се използва за настройката на устройства в бизнес среда и както отбелязва Microsoft в бележките за пача:

„Актуализацията на Windows Autopilot не е инсталирана в Windows 10 Pro или по-нова версия, когато устройството не е регистрирано или конфигурирано за Wndows Autopilot внедряване. Актуализацията на Windows Autopilot никога не се е предлагала за Windows 10 Home.“

В пълен разрез с това, актуализацията KB4523786 беше пусната за домашни персонални компютри с Windows 10 и Windows 10 Pro машини, които не са регистрирани за внедряване на Autopilot.

Както отбелязват от Windows Latest, ако случайно видите „Кумулативна актуализация за Autopilot в Windows 10 версия 1903: 22 октомври 2019 г.“ в Windows Update на вашия Windows 10 Home или Windows 10 Pro, не го инсталирайте.

Microsoft от своя страна реагираха своевременно, като към момента актуализацията не би трябвало да е налична за неправилната група потребители.

Няма нанесени щети

Член на екипа за поддръжка на InTune на Microsoft, публикува следния пост в Twitter, за да изясни ситуацията:

https://twitter.com/IntuneSuppTeam?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187834993633976321&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.techradar.com%2Fnews%2Fmicrosoft-makes-a-mess-of-another-windows-10-update-by-giving-it-to-the-wrong-users

 

Така че, ако все пак сте инсталирали актуализацията, добрата новина е, че всъщност тя няма да създаде никакви проблеми или да нанесе вреди на вашето устройство, освен че ще заема излишно дисково пространство.

Голяма част от хората, които са получили ненужната актуализация, вече са я деинсталирали, макар че до момента никой не се е оплакал да е срещнал проблем, след нейното инсталиране.

Напълно възможно е Microsoft в близко бъдеще да направи допълнителна актуализация, която да премахва ненужно вградените функционалности с KB4523786, което няма да е изненадващо – през изминалите месеци, след големият ъпдейт от месец май 2019 г., видяхме как Microsoft пускаха актуализации, които решават проблеми от предишни актуализации, при това десетки пъти.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

21 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари