Microsoft отново започва да досажда на потребителите

10
1732

На 14 януари 2020 година корпорацията Microsoft спира поддръжката на ОС Windows 7 за обикновените потребители. Тази операционна система наскоро получи обновяване, което изглежда ще е последното за Windows 7.

Особеното на този ъпдейт е, че добавя в ОС Windows 7 много агресивно уведомление за възможния ъпдейт до Windows 10. От 15 януари следващата година потребителите на тази считана за вече остаряла операционна система периодично ще виждат отвореният на цял екран програмен прозорец с информация за възможен преход към актуалната ОС Windows 10. Лошото е, че този прозорец ще прекъсва нормалната работа на потребителите и ще трябва да бъде затварян ръчно, с което явно ще изтъни нервите на всички.

В продължение на ограничен период от време отново ще може лесно да се премине от Windows 7 към Windows 10. Това обновяване ще става почти безболезнено: файловете се изтеглят във фонов режим, като потребителската информация и настройки се запазват.

На потребителя ще бъде предоставена възможност да избира една от няколко опции: Windows 10 да се инсталира веднага или процесът да се отложи за вечерта. Освен това, показването на предложението за ъпдейт може да бъде отложено за следващия ден.

Компютрите с Windows 7 ще започнат редовно да показват уведомление, че тази операционна система повече не се поддържа и става уязвима за вируси и хакерски атаки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари