Microsoft отново отлага 64-битовия Windows

2
0

Microsoft Corporation съобщи, че отлага пускането на 64-битовата си операционна система за x86-64 процесори. Според новите планове на компанията, тя ще излезе през първата половина на 2005 година

Windows 2003 SP1 и 64-битовите версии на Windows XP и 2003 трябваше да излезнат в края на тази година, но и трите ще се появят на пазара едва през следващата.
От компанията заявяват, че причината за отлагането е необходимостта от по-продължително тестване на операционната система, преди нейното пускане на пазара.

В момента Microsoft предоставя бета версия на 64-битовия Windows XP. Тя обаче не може да бъде инсталирана на системи с x86-64 процесори на Intel, а единствено на AMD 64. Все още няма достатъчно драйвъри за новата операционна система, а без драйвъри за най-разпространения хардуер тя няма да получи широко разпространение. Затова Microsoft подканват производителите на хардуер да пуснат 64 битови версии на драйвърите си. Компанията ще пусне нова тестове версия на 64 битовия Windows XP в края на годината.

В края на 2005 почти всички процесори, произвеждани от AMD, ще са 64 битови. От Intel съобщават, че ще започнат масовото производство на 64 битови системи когато се появят необходимите пазарни условия за тях – т.е. 64 битови операционна система и драйвъри за нея

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Microsoft отново отлага 64-битовия Windows"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка