Microsoft оттегля ъпдейт по сигурността заради проблеми с рестартирането

13
1122

Обновление за Windows, целящо да реши проблем в сигурността на UEFI, причини проблеми с рестартирането на системите и потребителските профили при някои хора. Microsoft оттегли Windows 10 ъпдейта KB4524244. Той е пуснат на 11 февруари.

Тъй като не е съвместим с доста устройства, той няма да се предлага през Windows Update. Оттеглянето няма да засегне устройствата, които са го инсталирали успешно. Компанията препоръчва на хората, които изпитват трудности с него, да го премахнат от компютъра си.

Ще се работи по нова версия на кръпката, заедно с партньорите на компанията, която да бъде пусната в бъдещ период

Някои потребители не могат да рестартират компютрите си след инсталирането му или техните профили са върнати в начално състояние – всичко на десктопа и в старт менюто, което са настроили, е изчезнало.

Информацията е, че са засегнати някои от компютрите на HP и отделни системи, които имат AMD Ryzen процесори.  Microsoft добавя, че в някои случаи има проблем и с нулирането на системата.

Един от засегнатите е тествал ъпдейта на няколко различни компютъра. Те замръзват по време на инсталирането на обновлението и след рестарт връщат UEFI грешка

„Това се случи на няколко машини (HP лаптопи и настолни компютри), които разполагат с AMD Ryzen процесори и имат BIOS/UEFI настройки по подразбиране, с най-новата версия на BIOS.”, пише човек във форума на Microsoft, цитиран от Silicon UK.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dzen
dzen

хм, ма то туй update за uefi-то ли било, дет прай проблеми!? и сиа телеметрията ку ни мой да върви!?

Тони Димитрова
Тони Димитрова

„и сиа телеметрията ку ни мой да върви!?“ – а дано, ама надали. Нея не я бъгват.

Иван
Иван

Всеки знае че дори уиндоуса да забие телеметрията си върви, дори интернета да падне и видеото в ютуб не зарежда но рекламата вече си върви и няма бутон за спиране… та така.

Тони Димитрова
Тони Димитрова

За кой ли път?
За кой ли път
на моя комп ставаш все по-бъгава
и кротко аз до теб мълвя
по сините екрани на смъртта

Тони Димитрова
Тони Димитрова

И това с липсата на акаунта е от KB4532693, който не е спрян все още. Само KB4524244 е спрян поради описаните проблеми с рестарта. Определено изтеглих късата сламка – с Intel съм. Търся врачка за евентуални прогнози при следващия ъпдейт дали няма да порази Intel, SSD-то ми, файловете ми. Оцелялите след този ъпдейт може да вдигнем банкет, за да го отпразнуваме. Може и да идват потребители с Linux и MacOS, сметката е за нас. Ура!

Запознат
Запознат

А бе Тончо…
Недей така. Защо си със женски ник ?
Или вече си станал транс-зекзуален ?

Dave
Dave

Странно в статията преди ъпдейта имаше доста коментари в защита на уиндоуса със свидетели които твърдяха, че никога не са имали проблеми с ъпдейтите и че този път също няма да има….. смях.

Тони Димитрова
Тони Димитрова

Пак нямаме проблеми. Тези с AMD процесори имат. Изпуснаха момента да си купят компютри с Intel и да ъпдейтнат, защото Майкрософт спря ъпдейта. Всеки трябва да направи като DJ-я, който потърси помощ в Редит, защото след няколко часа има участие, а системата му от 3 часа се ъпдейтва и нямаше признаци, че ще проработи в близкото бъдеще. Решението му бе просто да си купи още един лаптоп, за резерва. Та всеки Windows 10 потребител бива да се замисли в тази наока. Не се знае кое кога ще убие системата след ъпдейт. За това – много и най-различни лаптопи, на Intel,… Виж още »

РР123
РР123

Имат проблеми специфични машини. Аз на десктопа съм с AMD Ryzen 1600 AF и всичко се инсталира нормално. На работа нямах такъв късмет със служебния лаптоп HP и Ryzen, но добре, че го махнаха този ъпдейт – при опит за инсталиране ми замръзваше всичко и трябваше да изключвам лаптопа.

БегиМани
БегиМани

И ти ми говориш за неподдържана система в другата новина… Ако имаше поне малко опит, щеше да знаеш как се процедира… Простено ви е на младите да сте глупави.

Иван
Иван

А сега де, един вика че АМД имат само проблеми друг с АМД вика че той нямал проблеми…

БегиМани
БегиМани

Поредното честито от мен на опитните мишлета ползващи Вирус10.

БегиМани
БегиМани

More reports of Windows 10 update deleting personal files – https://www.windowslatest.com/2020/02/18/reports-windows-10-update-data-deletion-bug/

Цитат:


On February 11, Microsoft released cumulative update ‘KB4532693’ with important security fixes, but the patch reportedly hides and deletes contents of the desktop.


Честито, честито на опитните мишлета… 🙂 🙂 🙂