fbpx
5 C
София

Microsoft от следващата седмица спира техническата поддръжка на ОС Windows 8

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 12-ти януари тази година Microsoft спира техническата поддръжка на операционната система Windows 8. До това твърде странно състояние на нещата се стигна в резултат от третирането на Windows 8.1 като сервизен пакет за Windows 8. Ако използвате Windows 8 на вашия компютър, то имате 3 варианта за избор: обновяване до Windows 8.1, ъпдейт до Windows 10 и даунгрейд до Windows 7.

 

Windows 8 излезе едва преди три години и всеки лесно би могъл да предположи, че тази операционна система също ще има 10-годишен цикъл на техническа поддръжка. Въпреки това, по отношение на Windows 8 има обрат в срока на поддръжката, която изтича на 12-ти януари. Така че, ако използвате Windows 8, то е крайно време за ъпдейт, понеже в противен случай ще имате операционна система без актуализации и без отстраняване на забелязани бъгове и грешки.

Как се случи това, след като поддръжката на Windows Vista ще продължи до 11-ти април 2017 година, а на Windows 7 до 14-ти януари 2020 година?

На 12-ти януари тази година ще излезе последният ъпдейт за Windows 8, понеже Microsoft третира Windows 8.1 като сервизен пакет за Windows 8. Според правилата на корпорацията, сервизни пакети могат да бъдат инсталирани на ОС Windows, само в продължение на 2 години.

Сега всички се питат, какво следва да направим? Ако игнорирате тази новина, вашият компютър с Windows 8 ще бъде изложен на голям риск от неизбежно компрометираме. Потребителите могат да изберат една от следните три безплатни опции:

  • Обновяване до Windows 8.1 – оставате с позната операционна система, която ще се поддържа до 10-ти януари 2023 година
  • Обновяване до Windows 10 – увеличавате разпространението на най-новата ОС Windows 10, поддръжката на която ще продължи до 14-ти октомври 2025 година
  • Преминаване към WIndows 7 с поддръжка до 14-ти януари 2020 година

Microsoft оправдава тази стъпка с алинея от своя правилник, но много специалисти я считат за нова стратегия за привличане на потребители към WIndows 10.

Абонирай се
Извести ме за
guest
19 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Dave
Dave
5 години

Няма нужда да умираме защото никой не ползва уиндоус на таблет. Няма и да ползва. Или ти сега ще кажеш че си един от тримата които си купихте сърфайс таблета за 4000лв и сега си подпираш масата с него? :shake_puter: :camera2:

Ground Zero SPL
Ground Zero SPL
5 години

Като гледам повечето се заяждате помежду си, от колкото да си споделяте опит (ако въобще има такъв). 😉

The Admiral
The Admiral
5 години

Имаше една програма, която блокира цялостното следене на MS:

pedro
5 години

Пробвай да ползваш 7 на таблет и умри в мъки

Bfaf
Bfaf
5 години

То от тях започна цялата тази работа, Microsoft просто се включиха в това.

The Admiral
The Admiral
5 години

А като ползваш Google, facebook, торент тракери и тн си много предпазен нали ?

Google открито ти споделят данните с трети страни, facebook също, торент тракерите също продават данни.

Bfaf
Bfaf
5 години

Понеже виждам, че има много фенове на Windows 10 искам доброволно да си публикуват всички мейли заедно с паролите, акаунти във Facebook, Google+ и Twitter (също с паролите), а също и кои филми гледате и от къде ги сваляте (акаунтите заедно с паролите за тракерите, моля), кои програми ползвате и от къде са намерили кракове/серийни номера, ако може и календара с всички събития в него. Обещавам, че няма да публикувам или свалям нищо от ваше име, само ще гледам, както правят Microsoft, Google, Facebook и още много други. Ако това го наричате хубава ОС значи имаме много различни разбирания по… Виж още »

housetime
housetime
5 години

За сметка на много други неща обаче…

mIRCata
mIRCata
5 години

Не си ползвал явно Windows ME, щом набеждаваш така Виста-та за най-лоша. Първо е ME, после тя 🙂

Едит:
аа, той колегата над мен ти го е казал същото.

Furious 7
Furious 7
5 години

Win10 е най-доброто, правено от Microsoft досега. Много бъгове и грешки са оправени!

Нови ревюта

Подобни новини