Microsoft официално анонсира пълноценна десктоп версия на Windows 10 за ARM процесори

5
54

И така, мечтите на многобройните фенове на Windows 10 станаха реалност: Microsoft анонсира абсолютно пълноценна десктоп редакция на операционната система Windows 10 с пълната поддръжка на приложенията за ARM процесори.

windows10-qualcomm-snapdragon

Това е истински технологичен пробив и голямо постижение, понеже досега никой не успя да стартира х86 код на ARM архитектура.

За да предоставим на нашите потребители възможността да бъдат максимално продуктивни където и да е било, днес анонсираме Windows 10 за процесори с ARM архитектура. Това стана възможно с партньорството на Qualcomm. За първи път нашите потребители ще могат да работят с десктоп Windows с всички приложения, периферия и възможности на съвременните енергийно ефективни десктоп компютри

Партньорите на корпорацията ще могат да разработват нови компютри, базирани на процесорите Qualcomm Snapdragon, които ще работят с пълноценна десктоп редакция на ОС Windows с поддръжката на сензорно въвеждане на информацията, Windows Hello и универсалните класически Windows приложения, като например Adobe Photoshop,Microsoft Office, игри и други.

Това съвсем не е Windows RT, с която Microsoft опита да създаде десктоп версия на Windows за ARM процесори. В новата десктоп версия на Windows 10 за ARM архитектура потребителите могат да стартират всякакви x86 приложения, без да се налагат каквито и да е модификации на кода. Всичко работи по съвсем същия начин, сякаш това е компютър с х86 процесор.

Първите устройства с Windows 10, работещи с процесорите на Qualcomm, се очаква да се появят следващата есен с излизането на Windows 10 Creators Update

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари