Microsoft официално представи новия Windows Terminal

1
2547

Точно преди една година Microsoft представи новото приложение Windows Terminal за Windows 10. А сега, в рамките на събитието Microsoft Build 2020, което тази година се проведе онлайн, се състоя официалния анонс на стабилната версия на Windows Terminal. Новият Windows Terminal вече е в ролята на централизирана точка за достъп до PowerShell, Cmd и Windows Subsystem for Linux (WSL).

Първата стабилна версия на Windows Terminal е с номер 1.0 и включва всички нови неща, натрупали се през изтеклата година. Възможна е неговата много гъвкава настройка с помощта на профили. Освен това, за всяко приложение, среда или софтуерен инструмент, импортиран във Windows Terminal, могат да бъдат създадени отделни профили. Това могат да бъдат PowerShell, командния ред, SSH и Ubuntu.

Всеки профил има собствена цветова тема, ниво на размиване на фона, свой стил и размер на шрифта. Настройките в новия Windows Terminal са много. По всичко личи, че Microsoft е решила да се застрахова, за да може максимално да угоди на всички разработчици.

Windows Terminal поддържа рендирането на текст с помощта на графичния процесор и дори емоджита. Рендирането на текст се базира на DirectX и показва текстовите символи, глифовете и всички символи достъпни в персоналния компютър, включително Powerline символите, иконките и програмистките лигатури.

Приложението Windows Terminal вече е достъпно за зареждане от Microsoft Store, а неговият сорс код е публикуван в GitHub. От месец юли тази година Windows Terminal редовно ще се обновява.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари