Microsoft официално прекрати антивирусната поддръжка на Windows XP

3
45

Поддръжката на операционната система Windows XP бе прекратена на 8-ми април 2014 година, но и до днес продължаваше поддръжката на антивирусната програма Security Essentials за всички, които работят с 14-годишната операционна система. На 14-ти юли тази година официално бе прекратена поддръжката на Microsoft Security Essentials, както и поддръжката на ОС Windows Server 2003. Навярно е най-добре програмата Security Essentials да бъде деинсталирана, за да не отнема ценен ресурс.

 

Както обикновено в подобни случаи, Microsoft препоръчва преминаване към по-съвременна операционна система, която редовно получава обновявания и поддържа антивирусните бази. Всъщност, на XP без проблем продължават да работят антивирусните програми на трети страни, като Avast и AVG.

Никакви външни антивирусни програми не могат да направят Windows XP надеждна операционна система, понеже с времето броят на най-различните уязвимости за тази ОС непрекъснато расте и вече няма кой да се занимава с тях. Към днешен ден Windows XP заема немалките 10% от всички операционни системи и Microsoft се надява, че след излизането на Windows 10, този процент ще спадне. Производителите на компютри също се надяван на това, понеже за прехода от XP към 10 със сигурност ще се наложи закупуването на нов компютър.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари