Microsoft официално сложи кръст на Courier

0
37

Очакваният с огромен интерес таблет, разработван от редмъндската компания Microsoft, няма да излезе на пазара защото разработката му е замразена. Ръководителите на компанията са решили, че на този етап няма смисъл да влагат пари в таблета известен с кодовото наименование Courier. Информацията предаде Gizmodo.

Прототипът на Courier изглеждаше като книга и притежаваше два сензорни екрана, които се сгъват един към друг когато таблетът не се използва. Навигацията трябваше да разчита на специална писалка наречена стилус. Подходът на Microsoft се различаваше доста от това, което видяхме при iPad. Това спечели огромни симпатии към Courier, особено от страна на тези, които мразят продуктите на Apple.

„По всяко време сме отворени за нови идеи, проучвания и тестове. В нашето ДНК е заложено желанието за непрестанна разработка на нови форми и естествени потребителски интерфейси за продуктите, които произвеждаме. Проектът Courier е пример за тази наша амбиция. Това което постигнахме до момента ще бъде използвано при другите ни проекти, но към този момент нямаме планове за създаването на такова устройство.” е заявил Франк Шоу, който е вицепрезидент по корпоративните комуникации на Microsoft.

Вероятно този ход сочи промяна в стратегията на Microsoft. Компанията може би се насочва към изграждането на продукт, който прилича повече на iPad или напълно се отказва от борбата за този пазарен сегмент. Тепърва ще се разбере.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари