В Глобалната мрежа се появи информация за нов патент на Microsoft, в който се описва нов тип стилус.

Патентът описва технология, която може да се използва за тактилна обратна връзка. Според описанието, в стилуса се поставят неголеми магнити, създаващи вибрация и потрепване с различна интензивност в зависимост от силата на натиска, завъртането и взаимодействието с бутоните.

Тактилната обратна връзка може съществено да подобри работата със стилуса. Така например, леката вибрация може съвсем точно да имитира работата с молив, маркер или химикал върху виртуалната хартия. По този начин използването на цифровото перо ще стане много по-удобно и по-приятно. Освен това, стилусът може да реагира и на попадането върху различните елементи на интерфейса, като например препратките и бутоните в браузърите.

Новият стилус би бил особено полезен в загадъчното устройство Surface Andromeda, което според най-новата информация, трябва да излезе тази година. Устройството навярно ще се продава заедно с новия стилус, на който Microsoft този път обръща много голямо внимание. Навярно ще си си струва, понеже цифровите пера не са променяни още от 2012 година.

Не се знае дали патентът ще бъде използван. Apple например патентова свой стилус с тактилна обратна връзка още през 2012 година, но не го е използвала и до днес.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари