Microsoft патентова технология за добив на криптовалута с помощта на мозъчни вълни

6
1021

Специалисти на Microsoft решиха, че мозъкът на човека може да се използва като ферма за добив на криптовалута. Механизмът на тази идея е доста интересен. Според експертите и патентните юристи на софтуерния гигант, с помощта на биосензор, извършващ мониторинг на човешкия мозък и други параметри на организма, потребителят ще може еднозначно да потвърди, че честно е гледал рекламните обяви и има право за това да получи възнаграждение в криптовалута. При това, този интересен вид добив на цифрова валута може да бъде съвсем безсъзнателен.

Изглежда доста първоаприлско, но не е. Патентът с име „Криптовалутна система с използване на показатели за активността на организма“ (Cryptocurrency System Using Body Activity Data) обяснява по какъв начин мозъчните вълни или температурата на тялото на потребителя, по време на изпълнение на поставена му от оператора на информационни услуги задача, като например гледане на реклами или използването на точно определени онлайн услуги, може да се използва при добива на различни видове криптовалута.

При извършване мониторинг на мозъчните вълни при гледане на реклами, Microsoft се надява да получи информация, че тази идея може да се използва за разширяване на бизнеса. Корпорацията възнамерява да плаща на потребителите за гледането на реклами, като плащането ще става в биткойни или друга криптовалута, но само при потвърждение, че условията на сделката са спазени.

За да бъде постигнато всичко това е необходим сензор, който е закрепен или имплантиран в тялото. Според Microsoft, за правото да извършва непрекъснат мониторинг на жизнените функции, потребителят ще получава възнаграждения във вид на криптовалута.

В патентната заявка се казва, че „наблюдението на движението на телесните течности и активността на различните органи“ ще даде възможност да се разбере с какво се занимава потребителят: дали преглежда някоя социална мрежа, дали търси нещо в интернет, чете ли пощата или разговаря с някой чатбот.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари