Microsoft патентова технология за съединяване на два Surface таблета чрез клавиатурния порт

0
35
Microsoft подаде заявка за нов патент, описващ технология за съединяване на два Surface таблета с помощта на конектора за клавиатурата. По този начин става възможно включването на няколко устройства, чрез които се разширява работната площ и се увеличава изчислителната мощност.

surface-patent

Софтуерният гигант счита, че много потребители имат или ще имат по няколко компютърни устройства Surface, които се използват поотделно. Microsoft иска да разшири възможностите, като даде начин за съединяване на няколко таблета, които се използват за съвместна работа. Чрез тази технология двата таблета могат да бъдат свързани един с друг и да работят като един голям таблет. Освен общ екран, тази симбиоза дава възможност за обединяване и на другите системни ресурси, като памет и дисково пространство.

surface-patent-2

В патента са описан както жични, така и безжични методи за свързване на устройствата. Освен от таблети, тази технология може да се използва и от други компютърни устройства, включително смартфони, MP3 плеъри и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари