fbpx
-5.6 C
София

Microsoft планира да стане виртуален кабелен оператор

Най-четени

Източници от корпорацията Microsoft съобщиха, че на откриващото се в понеделник в САЩ изложение Е3 софтуерният гигант ще представи платена телевизионна услуга, която ще работи в рамките на онлайн платформата Xbox Live. В момента корпорацията завършва работата над телевизионната услуга, а източниците твърдят, че на E3 Microsoft ще покаже напълно функционално демо на абонаментната ТВ-услуга.

„Microsoft сега завършва последните преговори и приготовления, за да успее да стартира услугата през следващата седмица. Apple в момента също работи по подобен проект – компанията завършва приготовленията за стартиране на облачната услуга iCloud“, заяви източник от Microsoft.

Услугата Microsoft Xbox Live Diamond TV се разработва от няколко месеца. По време на етапа на проектиране платформата носеше името Orapa. Планира се тя да съчетае медийната услуга Microsoft IPTV и игралната платформа Microsoft Xbox. Освен това се предполага, че Orapa ще получи поддръжка на сензорно управление с помощта на контролерите Kinect, а потребителите на услугата ще могат да работят с различни видове аудио- и видеосъдържание.

По-рано вицепрезидентът по корпоративните комуникации в Microsoft Фрек Шоу заяви, че компанията води преговори с каналите на ESPN, Hulu и Netflix по някои съвместни проекти. Очевидно е, че новата услуга ще позволи на софтуерния гигант да стане своеобразен „виртуален кабелен оператор“, който срещу определено заплащане ще доставя на собствениците на Xbox чрез интернет разнообразни мултимедийни продукти, в частност предавания на живо на спортни събития, филми и детски програми.

Предполага се, че първоначално услугата ще работи само на територията на САЩ, тъй като засега само там са подписани договори с притежателите на авторски права. В по-дългосрочен план Microsoft може да започне да излъчва и във Великобритания, където се водят преговори с телевизионния канал Sky.

Интернет изданието WinRumors, позовавайки се на свои източници, съобщава, че през следващата седмица Microsoft ще представи и нова серия Xbox-ориентирани продукти, известна като Fusion. Преди няколко дни корпорацията Microsoft е регистрирала домейна XboxFusion.com, както и търговските марки Fusion Vault, Fusion Genesis и Fusion Sentient.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини