fbpx
16.8 C
София

Microsoft планира „обширно визуално подмладяване на Windows“

Най-четени

Microsoft планира „обширно визуално подмладяване на Windows“, което е предназначено да изпрати послание до потребителите на операционната система, че „Windows отново е ТУК“. Информацията идва от нова обява за работа, публикувана наскоро от Microsoft, рекламираща ролята на софтуерния инженерен екип на Windows Core User Experiences:

„В този екип ще работите с нашата ключова платформа, Surface и OEM партньори, за да организирате и доставите едно невероятно визуално освежаване на Windows, за да сигнализирате на нашите клиенти, че Windows отново е тук и да гарантирате, че Windows осигурява най-доброто изживяване сред потребителските операционни системи на своите клиенти.“

Microsoft тихо премахна препратките към това „обширно визуално подмладяване“ тази сутрин, след като няколко ентусиасти на Windows забелязаха посланието на компания в платформата за обявяване на свободни работни места през уикенда. Докато Microsoft обеща визуални промени в Windows 10 от години, благодарение на системата Fluent Design, слуховете предполагат, че компанията планира големи промени в потребителския интерфейс на Windows, които ще дебютират по-късно тази година.

Актуализирането на менюто „Старт“ на Windows 10 от 2020 г. с кодово име Sun Valley, Windows Central за първи път докладва за тези промени в потребителския интерфейс още през октомври. Microsoft планира да преработи менюто „Старт“, File Explorer и вградените приложения в Windows 10, за да ги модернизира и да направи потребителския интерфейс по-последователен. Някои от промените в потребителския интерфейс също ще включват актуализиране на плъзгачите, бутоните и контролерите, които се намират в Windows и приложенията, които се изпълняват в операционната система.

Microsoft работи и за подобряване на потребителското преживяване в таблетен режим, особено когато устройствата от Surface линията на компанията, имат възможност да превключват между използване на мишка/тракпад и взаимодействия, базирани на докосвания.

През последните години Microsoft работи за подобряване на своята последователност на потребителския интерфейс в Windows и много от промените могат да бъдат намерени в Windows 10X. Компанията пусна и нови икони за Windows 10 преди близо година, последвани от някои незначителни промени в менюто „Старт“ няколко месеца по-късно.

Всички тези промени идват, тъй като Microsoft демонстрира за нов интерес към Windows. Шефът на Surface Panos Panay пое допълнителната роля да се грижи за Windows през октомври, след като преди това оповести някои допълнителни промени в потребителския интерфейс на Windows 10 миналата година. След скок в използването на Windows поради пандемията, изглежда, че Microsoft може да е по-готов от всякога да даде на операционната си система UI интерфейса, който обещава от години.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини