Microsoft подготвя и операционните системи Windows 11 SE и Windows 11 SKU CloudEditionL

0
1621

Няколко дни след изтичането на тестовата версия на операционната система Windows 11 се появи информация, че ще има и олекотена версия на новата ОС на Microsoft. Според тези данни това ще бъде версията Windows 11 SE, в която масово ще се използват облачните онлайн услуги на софтуерния гигант. Може да се очаква появата на операционна система във вид на онлайн услуга.

Друг характерен момент е, че за използването на Windows 11 SE задължително ще е необходим Microsoft акаунт, като по подразбиране в тази операционна система няма да има възможност за създаването на повече от един акаунт. Според уеб сайта XDE, това ограничение ще може да бъде избегнато единствено от командния ред. От друга страна, Windows 11 SE ще поддържа инсталирането на Win32 приложения – нещо, което го нямаше в ОС Windows 10 S-Mode, на която се предполага, че се базира Windows 11 SE.

След започналите масови тестове на новата предварителна версия на Windows 11, компютърните специалисти забелязаха, че в нея се споменава и за друга версия Windows 11 SE с кодово име CloudEditionL. За разлика от Windows 11 SE, която в изтеклия инсталационен пакет на Windows 11 се отбелязва като Cloud SKU, за операционната система Windows 11 SE CloudEditionL няма описана каква е политиката на този софтуерен продукт и как ще става неговото обновяване. Можем само да предполагаме, че това ще бъде специализирана облачна версия на Windows 11 предназначена предимно за бизнеса.

Отново да напомним, че появилата се досега информация за Windows 11 и нейните различни версии е неофициална и понякога противоречива. Каква е истината ще разберем на 24 юни, когато ще се състои голямата презентация на Microsoft, на която официално ще бъде представена Windows 11.

3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари