Microsoft подготвя клипборд, базиран на електронен облак

0
40

В живота на съвременния активен човек все по-често могат да бъдат забелязани нe-малко две компютърни устройства – смартфон и персонален компютър. Класическият локален клипборд в този случай не е много удобен. Би било по-добре, ако можем да копираме изпратеният чрез SMS текст и да го вмъкнем в някакъв документ, отворен в персоналния компютър. Microsoft работи именно по този въпрос.

Популярният WalkingCat публикува неофициална информация за това, че Microsoft усилено работи върху онлайн-услугата OneClip, който всъщност е буфер, базиран на електронен облак. Възможно е копирането на текст или изображение в смартфона, които след това могат да се вмъкнат в данните на програма, работеща на персоналния компютър. Както обикновено, новата услуга ще бъде кросплатформена, но засега не е известно точно кои устройства и кои операционни системи ще се поддържат.

 

Версията на OneClip вече се тества в корпоративната мрежа на Microsoft. Бета-версията на приложението дори се появи в WindowsPhone, но още при първото стартиране иска регистрация със специален код, който засега се дава само на служителите на корпорацията.

 

Новата функционалност е наистина много удобна. Няма как да не забележим, че Microsoft предлагат все повече онлайн-услуги за все-повече най-различни устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за