Microsoft подготвя кросплатформеното приложение Skype for Life

0
45

Ars Technica съобщи, че Microsoft работи върху съвсем ново приложение. То ще се нарича Skype for Life и ще има версии за всички популярни операционни системи, включително Windows, Linux, macOS, iOS и Android.

 

Кодът на новото приложение ще бъде действително универсален, тоест, Skype for Life ще изглежда и работи еднакво на всички поддържани операционни системи. Най-вероятно, Skype for Life ще бъде нова версия на Skype, предназначена за обикновените потребители. За корпоративните клиенти ще бъде създадена специализираната версия на Skype с име Skype for Business. А неотдавна се появи информация, че Microsoft разработва на базата на Skype онлайн-услугата Skype Teams, която ще се конкурира със Slack.

Очевидно е, че корпорацията сериозно работи върху Skype и възнамерява да усъвършенства и доразвие този месинджър. Изглежда, че в рамките на оптимизацията на този проект миналата седмица бе затворен лондонския офис на Skype и около 220 специалиста загубиха работата си. Разбираемо е, че Microsoft едва ли ще държи огромния брой програмисти и мениджъри, ако кодът на Skype бъде унифициран. Офисът на Skype в Лондон бе разкрит още през 2003 година, когато Skype не бе закупен от Microsoft и работеше независимо. През 2011 година Skype бе продаден на софтуерния гигант за $8,5 милиарда, като през 2013 година Microsoft назначи нови служители в лондонския офис. Сега тези хора ще бъдат съкратени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари