Microsoft подготвя програмна среда за Android, Windows и уеб, която поддържа мобилните устройства с два екрана

6
1750

Корпорацията Microsoft представи предварителната версия на SDK пакет за разработчици, който поддържа смартфона Surface Duo. Новият пакет дава възможност на програмистите да разберат принципите на работа на мобилните устройства с два дисплея или със сгъваеми екрани и да пишат софтуер за тях. След около един месец подобен SDK трябва да излезе и за операционна система ОС Windows 10X. По-точно, този продукт трябва да се появи не по-късно от 3 февруари.

В новия пакет са добавени и няколко шаблона за създаване на приложения и за ОС Windows 10X. Това са варианти за поместване на програмата на един или едновременно на двата екрана, вградени са функции за разтягане, поместване на част от елементите на втория екран и други подобни.

Засега това са предварителни идеи, които предстои да бъдат многократно променяни в зависимост от отзивите и предложенията на разработчиците.

Представен е и емулатор на Android за Surface Duo, който дава възможност за тестване на приложенията, предназначени за работа на два екрана. Емулаторът изцяло поддържа оригиналните приложения за операционната система, като за неговата работа е необходимо инсталирането на Android Studio.

Освен това, софтуерният гигант съобщи, че въвежда нови уеб стандарти, които ще дадат възможност за адаптиране на сайтовете и PWA приложенията за работа с мобилните устройства с два екрана.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитализъм
Капитализъм

Това го писах поне 10 пъти през последната година и всички ми се нахвърлиха, че си измислям. На ви сега, след 10 години 99% PWA софтуер и 90% ARM, believe it or not.

БегиМани
БегиМани

И на кой му пука? Няма разработчик който да се хване ОТНОВО на хорото с M$ глупостите за мобилните им ОС! Или на някой хора им е къса паметта? Ако трябва да припомня колко версии имат M$ за мобилна ОС и колко е дълъг живота на всяка една от тях?!

gegegege
gegegege

@БегиМани, мястото ти не е в технологичен сайт.

PWA се задвижва от двигателя на браузъра, в случая това в Майкрософт Уиндоус се трансформира към Хромиум. Тази кросплатформеност позволява пускането на PWA приложения на всяко устройство, което може да задвижи Хромиум.

Това място е пълно с хора, които нямат нищо общо с технологиите.

БегиМани
БегиМани

Дали? Обзалагаш ли се на 100К (евро/долари/рубли там в каквото ти плащат), че след 2 години това ще е в миналото и никой няма да дава и 2 стинки, както и за досегашните мобилни боклуци на M$! Готов съм да се обзаложа а ти?

Lowcow
Lowcow

Човека ти обясни съвсем елементарно като за идиот ама ти пак не вдяваш – рубли, плащания… Бегай бързо в дневник.бг.

Дани
Дани

ChromeOS не навърши ли 10 години?
хахаха