Преди известно време Facebook представи нова версия на месинджъра WhatsApp – WhatsApp for Business. Това приложение е създадено специално за представителите на малкия бизнес и е тясно интегрирано със стандартната версия на WhatsApp, като дава възможност за общуване с клиентите с помощта на отделен бизнес акаунт. Изглежда че тази идея се хареса и на Microsoft.

Още преди около два месеца се появи информация за професионални акаунти в Skype, а сега изтече информация за инсталатори на нова версия на месинджъра Skype Professional.

Skype Professional ще разполага с много възможности, които теоретично ще са полезни за бизнеса. Сред тях са подробната статистика на обажданията, разговорите и разплащанията, планираните мероприятия през следващите дни и други подобни. Приложението се базира на същата платформа, на която работи новият десктоп клиент за операционните системи Windows 7/8. Засега не е известно, по какъв начин новите анонсирани функции ще работят заедно с предишните и дали Skype няма да се превърне в един тромав комбайн.

Грубо погледнато, това ще бъде шестият месинджър Skype, разработван от Microsoft. Освен Skype Pro, софтуерният гигант работи върху обикновените Skype. GroupMe и Kaizala, както и върху корпоративните Skype for Business и Microsoft Teams.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари