Microsoft подобрява и ускорява търсенето в ОС Windows 10

11
2094

Системата за търсене в операционната система Windows 10 към днешен ден е най-бързият начин да се намерят необходимите файлове в дисковото пространство на персоналния компютър. Но има много потребители, които се оплакват от проблеми в работата на тази функционалност. Ето защо софтуерният гигант работи върху алтернатива на метода на търсене.

Сега се тества ново приложение с име PowerLauncher, което ще замени използваното в ОС Windows 10 търсене по подразбиране. Помощната програма е включена в пакета PowerToys и засега е достъпна само за тестерите на операционната система.

Според тази информация, новият PowerLauncher на Microsoft ще поддържа традиционната клавишна комбинация Start + S за започване на търсенето. И още, предложената помощна програма поддържа автоматично довършване, стартиране в режим на администратор и други подобни.

Засега не се знае кога точно софтуерният гигант ще включи по подразбиране PowerLauncher в операционната система Windows 10. Очакванията са проектът да бъде приключен през втората половина на тази година. Най-вероятно PowerLauncher ще бъде включен в новия пакет PowerToys и няма да се предлага като отделна програма.

Новото приложение ще е съвместимо единствено с Windows 10 и явно работи аналогично на системното приложение на macOS — Spotlight. Очаква се и във Windows 10 тази програма да стане системна и да бъде вградена в таскбара и/или файловия мениджър.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
хот бастард
хот бастард

е ся ще дойде линуксчията да ви обяснява колко сте прости понеже сте с уиндоус

na nikoj ne mu puka za windows
na nikoj ne mu puka za windows

Не забелязваш ли, че отдавна линуксчиите спряха да се занимават и да обясняват коя операционна система е по добра. При линукчиите както ги наричате, всичко си върви, няма вируси, всичко е безплатно и перфектно защитено. И на никой от линукчиите вече не му пука дали Гошо и Тошо ще зарежат бозата и ще минат на Линукс. Даже на Гошо и Тошо им се казва „браво“ само и само да НЕ минат на Линукс, че колкото по малко промити мозъци толкова по добре. Та стойте си на Уиндоус и бъдете щастливи.

хот бастард
хот бастард

Е чак пък „линуксчиите“, много добре знаем, че си един човек, скрит зад 100 ника

linuxxl
linuxxl

то това да си инсталираш линукс е все едно да си инсталираш вирус. бъгва ти се целия комп

БегиМани
БегиМани

Цитат:


то това да си инсталираш линукс е все едно да си инсталираш вирус. бъгва ти се целия комп


Колко трябва да си напушен за да напишеш такава глупост?!

По-голям вирус от Вирус10 няма!

БегиМани
БегиМани

Цитат:


е ся ще дойде линуксчията да ви обяснява колко сте прости понеже сте с уиндоус


Използвам Win, Linux, FreeBSD и още няколко които и да ги напиша няма да разберете за какво иде реч, И? Всяка ОС си има предимства и недостатъци.

pix3l
pix3l

Само с линуксчията няма да се закачате, че ще вземе да спре да влиза… после няма да има кой да тролим! 😂

Fermin
Fermin

кажи ти кога ще имаш толкова красив десктоп който дърпа малко ресурси.. скиви и нет скоростта ми….. :
„https://saevar.drivehq.com/Linux.png“

linuxxl
linuxxl

И отново докче с иконки да прилича на макче. Бедни линуксджии. Не можете да си позволите мак. Но пък с иконките и докчето го докарвате на визия криво-ляво.

Fermin
Fermin

ИТ спец съм в Скандинавия (живея тук от 21 години), годишна заплата от над 100 000 евро.. мислиш ли че немога да си позволя ..? звучиш като фен на Манчестър Юнайтед… но тва е положението Ливърпул е шампиона!

Fermin
Fermin

и да добавя, незнам кога Мак са излезли с този док бар но аз имах такъв още през 2007-а година и ефекти дето Мак може би не са имали, гугълни compiz fusion и отиди на снимки да видиш …