Microsoft подобрява и ускорява търсенето в ОС Windows 10

11
2160

Системата за търсене в операционната система Windows 10 към днешен ден е най-бързият начин да се намерят необходимите файлове в дисковото пространство на персоналния компютър. Но има много потребители, които се оплакват от проблеми в работата на тази функционалност. Ето защо софтуерният гигант работи върху алтернатива на метода на търсене.

Сега се тества ново приложение с име PowerLauncher, което ще замени използваното в ОС Windows 10 търсене по подразбиране. Помощната програма е включена в пакета PowerToys и засега е достъпна само за тестерите на операционната система.

Според тази информация, новият PowerLauncher на Microsoft ще поддържа традиционната клавишна комбинация Start + S за започване на търсенето. И още, предложената помощна програма поддържа автоматично довършване, стартиране в режим на администратор и други подобни.

Засега не се знае кога точно софтуерният гигант ще включи по подразбиране PowerLauncher в операционната система Windows 10. Очакванията са проектът да бъде приключен през втората половина на тази година. Най-вероятно PowerLauncher ще бъде включен в новия пакет PowerToys и няма да се предлага като отделна програма.

Новото приложение ще е съвместимо единствено с Windows 10 и явно работи аналогично на системното приложение на macOS — Spotlight. Очаква се и във Windows 10 тази програма да стане системна и да бъде вградена в таскбара и/или файловия мениджър.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари