Microsoft показа голямо нововъведение в ОС Windows 10

15
5008

Наскоро се появи неофициална информация, че Microsoft уж възнамерява да се откаже от живите плочки в ОС Windows 10. Дизайнерският екип на софтуерния гигант коментира това в поредния Windows Insider Webcast.

Дизайнерите на корпорацията показаха скрийншоти на обновеното старт меню, което има тъмна и светла тема. Демонстрираните изображения показват, че в обновената версия на Windows 10 наистина няма живи плочки във вида, с който сме свикнали да ги виждаме, но структурата на старт менюто почти не е променена.

Точно над стартовия бутон са поставени бутоните за изключване на компютъра, за настройките, снимките и документите. Вдясно от тях могат да се видят някои от инсталираните програми и още по-надясно – големите иконки на подбраните от потребителя приложения. Тези големи иконки приличат на предишните живи плочки, но нямат интерактивност. Махнат е яркия фон, няма ги цветните блокове и са останали само иконките. Както преди, потребителят може да поставя там всякакви приложения и да ги разпределя по категории.

Това е едно от най-големите нововъведения в ОС Windows 10 през последните години. Вероятно то ще бъде реализирано към края на годината, когато се очаква Microsoft да представи операционната система Windows 10X, която поддържа и мобилните устройства с два екрана. В перспектива Windows 10X може да замени сегашната Windows 10.

Тази концепция е близо до дизайна на Windows 8 преди около десет години в началните етапи на разработване.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари