Относно кардиналния редизайн и излизането на така наречения Fluent Design интерфейс на операционната система Windows 10, софтуерният гигант започна да говори още преди година.

Някои от новите неща видяхме при презентацията на Fall Creators Update, проведена преди един месец.

А сега, по време на събитието Build 2018, корпорацията обяви бъдещите си планове.

Освен тоталната промяна на контекстните менюта и падащите списъци, Microsoft възнамерява да интегрира в приложенията управление с помощта на бутони.

Първоначално Microsoft ще преработи вградените собствени приложения в ОС Windows 10. А след това, новият дизайн ще стане задължителен за всички програмисти и разработчици. Корпорацията показа с кратка анимация как ще изглеждат програмните прозорци в новия „свободен“ дизайн на Windows 10.

Използването на сенки подчертава дълбочината на триизмерния интерфейс. Microsoft набляга и на по-пълното използване на цветовете. Софтуерният гигант каза, че много ще разчита на обратната връзка от страна на тестерите. Най-вече за лекотата за използване на новия интерфейс със сензорни екрани.

Microsoft възнамерява са въведе няколко режима на работа. Единият, подходящ за мишка и клавиатура. А другият е специално проектиран за работа със стилус и сензорни екрани. Ще има и още един специален режим за навигация в ОС Windows с помощта на геймпада на Xbox One.

Промененият Fluent Design трябва да излезе към края на годината, но само за разработчиците. Потребителите ще трябва да почакат повече.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари