Microsoft показа новия интерфейс на Windows 10 по случай достигането на 1 милиард активни потребители

5
3084

Наскоро броят на активните потребители на операционната система Windows 10 прехвърли един милиард. За да подчертае важността на това събитие Microsoft публикува кратко видео, в което са показани някои особености на новия дизайн на ОС Windows 10. Почти всички промени, демонстрирани в клипа, бяха показани по-рано.

Видеото демонстрира някои нови функции и самия нов дизайн. Вижда се, че всичко започва със Start бутона и главното меню. Целта на софтуерният гигант е да се намали акцентирането върху елементите от стартовото меню, като се понижи тяхната яркост. Едновременно с това се опростява и унифицира външния вид на иконките и по този начин се опростява възприемането на елементите на операционната система. Очаква се това да подобри търсенето на различните приложения и на иконките в в стартовото меню.

Клипът бе качен в Instagram от Панос Панай (Panos Panay) – главният специалист по продуктите на Microsoft Devices. Видеото демонстрира еволюцията на интерфейса в различните версии на операционната система Windows.

Очакванията са всичките тези нови неща да бъдат реализирани първоначално в ОС Windows 10X (версията за мобилни устройства с два екрана) и след това да бъдат въведени в ОС Windows 10. Но засега няма никаква информация кога точно ще се появи Windows 10X. Следващата презентация на Microsoft е обявена за 30 март тази година и ще се състои изцяло онлайн. Може би именно тогава Microsoft ще даде повече информация за Windows 10X.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари