Microsoft помагат на създателите на сайтове

2
21

Microsoft излезе с безплатно решение, което да помогне на уеб разработчиците да създават качествени уебсайтове, които да работят с всеки браузър. Сайтът modern.IE предлага на поситетителите си набор от инструменти за проверка на уебсайтове, различни съвети и приставки, които да помогнат на разработчиците на страници в леката работа на техния продукт, както върху мобилни, така и върху десктоп платформи. Въпросът за начина на представянето на страниците в браузъра е особено наболял за Microsoft, които отдавна се опитват да убедят своите потребители да използват съвременни версии на Internet Explorer.

Сред предлаганите инструменти има скенер на сайтове, който преглежда страниците за наличието на съществуващи проблеми, като плъгини, които са несъвместими със стари версии на браузърите или проблеми, които могат да попречат на даден уебсайт да бъде представен в Internet Explorer. Освен това Microsoft обединява сили с уебсайта BrowserStack, който позволява на разработчиците да видят как ще изглежда техния продукт на всяка операционна система, браузър или при всяка резолюция на екрана. Разработчиците, които посетят BrowserStack посредством modern.IE ще получат тримесечен безплатен достъп до услугите на страницата, а освен това Microsoft са създали плъгини за Chrome и Firefox, предназначени за разработчици, които искат да достигнат до BrowserStack с браузър, различен от Internet Explorer.

И последно, компанията предлага съвети за разработчиците за осигуряване на съвместимост на техните страници между различните уеб браузъри, които са написани от Дейв Метвин (Dave Methvin) – президент на Фондация jQuery и Рей Банго – водещ старши технически разработчик към Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари