Microsoft помоли да се спре използването на Internet Explorer

15
3727

Експертът на Microsoft по информационна сигурност Крис Джаксън публикува в официалния блог на софтуерния гигант пост, с който помоли всички да престанат да използват старите версии на браузъра на компанията, който не се поддържа още от 2016 година. Джаксън счита, че предприятията, използващи Internet Explorer за старите уеб приложения, по този начин избират по-лесния и по-удобен път, но това води до допълнителни разходи.

Джаксън отбелязва, че корпорацията се е опитала да намери компромис, създавайки режима Enterprise Mode. Този режим дава възможност да се работи с уеб-приложенията, създадени за старите версии на Internet Explorer, но за всички ще е по-добре, ако преминат към най-новите версии на браузъра на Microsoft.

Джаксън казва още, че много разработчици вече не тестват приложеният за съвместимост с Internet Explorer, а това означава, че те може да не работят правилно с този браузър.

The Verge допълва, че Microsoft в изострил този проблем, интегрирайки сегашният актуален браузър Edge в операционната система Windows 10, силно ограничавайки възможностите за неговото използване в старите версии на Windows. Освен това, софтуерният гигант съвсем скоро ще представи нова версия на Edge, базирана на Chromium, която ще бъде съвместима с Windows 7, Windows 8 и дори Mac.

Джаксън заяви, че Internet Explorer трябва да се използва само където е абсолютно необходим – например в някои предприятия и агенции, но дори и те не бива да го използват по подразбиране.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
7 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
ITвОбщинаГеоргиПенчоPenchoмда Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шакарон
Шакарон

Да го кажат на НАП.

ASD
ASD

И на тия от НСИ

mitkom1
mitkom1

Те хората не го ползват с години този браузър,а те чак сега им дойде на акъла за това.Толкова много са изостанали .Те хората го позлваха само да изтеглят друг браузър,а ако пазиш инсталанционния файл на компютъра си и така се обезмисля самото теглене даже.

Пенчо
Пенчо

я влез в някоя държавна институция и виж дали не се ползва, ако пък не го ползваш нищо от сайтовете им не работи

Професора
Професора

https://www.statista.com/statistics/544400/market-share-of-internet-browsers-desktop/

За жалост не си прав, колкото и да ми се иска. 5,4% от потребителите използват IE.

the professor
the professor

електронните подписи, ползват activex и боклука java и работят само на ie… просто варианта да не се ползва майкрософтския боклук, е като некадърните програмисти от нап, b-trust и infonotary спрат да си пишат софта за ie и java (щото повечето банки вече са намерили други начини)…

Пенчо
Пенчо

именно

мда
мда

Точно в това е проблема. И на мен ми е писнало от този скапан браузър и java ама просто нямаме избор. Или с него или забравяме за Нои, Нап , митници и други малопумни сайтове на държавни организации.

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Може да е бавен и несъвместим браузър, но за някои цели си остава класиката. Наскоро ми се наложи да настроя едно устройство през контролния му панел и само през този браузър се получи, през другите ми даваше ядове от сорта на непренасочване на страницата, разни грешки и т.н. Отделно Java-та бачка най-добре през него. И аз си го бях деактивирал тотално, но откакто се наложи да го ползвам, си го държа като неразделна част от операционната система именно за подобни случаи.

кламе
кламе

„Microsoft помоли да се спре използването на Internet Explorer“………… А Windows, а Skype?

ITвОбщина
ITвОбщина

Работя като IT поддръжка в общинска администрация и знам за какво иде реч. 90% от платформите, като деловодната система, данъчната и тем подобни работят само и единствено през IE. Като пример за мързела и некадърността на програмистите ще посоча деловодната ни система. Миналата година правихме среща със собственика на фирмата, която я създава и служители от администрацията по повод новата версия на „системата“. На въпроса ми защо не работи с нищо друго, освен с IE получих отговора „имаме договор с Microsoft за поддръжка и само така ще работи безупречно, понеже другите браузъри не ни поддържат системата“. Леко ме изби на… Виж още »

Pencho
Pencho

Ти сега програмист ли си, IT support ли си ? Не се заяждам. Питам.

ITвОбщина
ITвОбщина

Работя и като програмист, но на друго място.

Пенчо
Пенчо

Браво

Георги
Георги

Лично аз използвам само Microsoft Edge от 2014 година и за мен е най-удобният и бърз explorer. Internet Explorer признавам за нормалният потребител е безсмислен.