Microsoft поправи голяма дупка в сигурността на Windows, открита от NSA

4
963

Microsoft пуска нова кръпка за сигурността на Windows, предават от Axios. От компанията не са открили доказателства, че проблемът е експлоатиран от хакери, но той позволява декриптирането на конфиденциална информация.

Информацията сочи, че бъгът е обхващал доста версии на операционната система. За него Microsoft разбира от Националната агенция по сигурността на САЩ. В миналото агенцията запазва някои такива дупки в тайна за свой нужди, но този път изглежда не е така.

От компанията излязоха с потвърждение за наличието на проблем и пуснаха patch, който го поправя. Също така, антивирусната на операционната система вече може да засича и блокира малуер, който се опитва да се възползва от уязвимостта.

Уязвимостта е получила оценка „Важно“, което е вторият най-висок рейтинг за опасност

Дупката не е от критична важност, тъй като има нужда от потребителска намеса, за да се експлоатира. Критичните бъгове нямат нужда от такава.

Krebs on Security описва дупката като „изключително сериозна уязвимост на защитата в основен криптографски компонент, присъстващ във всички версии на Windows.“

Същото издание се е сдобило с информация, че patch-ът е предоставен на щатската армия и други ключови клиенти и потенциални цели (например компании, които се занимават с Интернет инфраструктура). Всички тези организации е трябвало да се съгласят, че няма да разпространяват информация за уязвимостта.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

баси театъра, не …. , баси турския сериал. стискайте си здраво сапуните да няма изненадани от към гърба

Linux
Linux

Айде пак с „гръмко“ заглавие, за статита от преди няколко часа.

малееее
малееее

Ще трябва да е огромна дупка щом NASA я е видяла от Космоса.

иво
иво

е сега вече целият свят ще знае