Microsoft поправи проблемите с търсачката на Windows 10

4
1181

Windows 10 получи още една актуализация, която обещава да заличи някои бъгове от предишни актуализации, свързани с функционалността на вградената търсачка в операционната система, които възникнаха още от голямото обновяване през май, 2019 г. и продължиха дори след втория голям ъпдейт за миналата година – през ноември, 2019 г.

Миналата година не беше особено лека за Windows 10. Да започнем от това, че след ъпдейта през май, започнаха да се сриват едни след други различни модули и функционалности, а Microsoft след всеки нов проблем пускаше ъпдейт, която трябваше да го коригира. И тук настана истинската катастрофа, тъй като всеки нов ъпдейт, всъщност решаваше един, но отваряше редица други проблеми – започнахме от търсачката, преминахме през проблем с претоварването на процесора на компютъра, след това дефектите се насочиха към поддръжката на мрежовите карти, стигнаха до звука, и се върнаха отново в началното си състояние – търсачката.

В края на 2019 г., проблемът с търсачката беше изразен в невъзможност за някои потребители да намерят каквото и да било през търсачката, или изобщо да я отворят, тъй като при кликване върху търсещата лента, при някои не се случваше нищо.

Както забелязаха от популярния технологичен портал Tom’s Hardware, ъпдейтът KB4532695, който току-що бе пуснат за Windows 10 ноември 2019 г., и Windows 10 май 2019 г., най-сетне би следвало гарантирано да коригира тези проблеми с търсенето.

В документът за поддръжка на новата актуализация на Microsoft се пояснява, че ъпдейтът прилага мерки за отстраняване на неизправностите в търсачката, но и редица други поправки и подобрения – включително решаване на проблема с грешките при премахване на флаш дискове от USB Type-C хъбовете и бъг, при който поканите за игра в мултиплейър игри не са работили в някои случаи. Ъпдейтът повишава точността и на лицевото разпознаване за отключване в Windows Hello.

Порочният кръг

Надяваме се Microsoft най-сетне да са се избавили от порочния кръг на несполучливи актуализации, които по едно време не само че отказаха много потребители от използването на Windows 10, но дори подкопаха репутацията на компанията сред акционерите и технологичните гиганти по света, които използват техни продукти. Миналата година също се разбра, че тази серия от неуспешни актуализации всъщност се случи, защото компанията през 2017 г. е освободила отдела си за изпробване и тестване на Windows 10, и към момента разчита единствено на обратната връзка на потребителите, с цел да намали разходите. Ефектът очевидно е налице – понижено качество на крайния продукт, заради което страдат всички. Макар и фокусът на компанията вече основно да е към облака и сектора на услугите, Windows 10 също остава един от най-важните ѝ продукти.

 

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Обичам я тая БозЪ
Обичам я тая БозЪ

……Дa зaпoчнeм oт тoвa, чe cлeд ъпдeйтa пpeз мaй, зaпoчнaxa дa ce cpивaт eдни cлeд дpyги paзлични мoдyли и фyнĸциoнaлнocти, a Місrоѕоft cлeд вceĸи нoв пpoблeм пycĸaшe ъпдeйт, ĸoятo тpябвaшe дa гo ĸopигиpa. И тyĸ нacтaнa иcтинcĸaтa ĸaтacтpoфa, тъй ĸaтo вceĸи нoв ъпдeйт, вcъщнocт peшaвaшe eдин, нo oтвapяшe peдицa дpyги пpoблeми – зaпoчнaxмe oт тъpcaчĸaтa, пpeминaxмe пpeз пpoблeм c пpeтoвapвaнeтo нa пpoцecopa нa ĸoмпютъpa, cлeд тoвa дeфeĸтитe ce нacoчиxa ĸъм пoддpъжĸaтa нa мpeжoвитe ĸapти, cтигнaxa дo звyĸa, и ce въpнaxa oтнoвo в нaчaлнoтo cи cъcтoяниe – тъpcaчĸaтa. Кратка история на Windows OS. Безкрайни поправки и кърпене на дъпки още от… Виж още »

Шайков
Шайков

Забрави да споменеш как си се прехвърлил на една друга приказна ОС.

Обичам я тая БозЪ
Обичам я тая БозЪ

Не съм ,бе Шийков. Не съм се прехвърлял.Тъй си стоя с нея още от малка . Win95 беше първата ми льОбов и от тогаз …. се с нея си стоя . Не ми ли прочете ника ?

решението
решението

Добре де, на тия с Уиндоуса, като не им работи търсачката да пратят един e-mail на МС и да ги попитат къде им файла който търсят. Ония и без това са заринати от такава информация за всеки техен клиент. МС ще им отговорят с точност за нула време, даже и какво съдържа файла който търсят, за какво им е тая търсачка?