Microsoft потвърди спирането на Messenger и миграцията към Skype

2
28

От Microsoft са съобщили на всичките Messenger потребители, че поддръжката на услугата официално спира на 15-ти март тази година. На същата дата всички потребители ще мигрират към Skype, който Microsoft придоби през май 2011 година за 8,5 милиарда.

Това значи, че на Messenger му остават 66 дни. Услугата на Microsoft ще продължи да работи само в Китай, защото там е ръководен от местния доставчик TOM.

От Microsoft бяха казали, че това ще се случи през първата четвърт на тази година, но не бяха уточнили датата.

За потребителите на Messenger нещата ще бъдат максимално улеснени. Ще може да влезете с потребителското си име (Microsoft ID) както влизате и сега в Messenger, а всичките ваши контакти ще бъдат в Skype. Това е възможно, защото от Microsoft обединиха потребителите на Messenger с Microsot акаунти и направиха възможно влизането с такъв акаунт в Skype. Това на практика свърза двете услуги.

Спирането на Messenger не се хареса на много хора. Въпреки това Skype има повече потребители: около 280 милиона активни потребители месечно. Когато Microsoft купи Skype тези потребители бяха около 100 милиона.

Много от потребителите ползват и Messenger и Skype, но от Microsoft не виждат смисъл да поддържат две услуги за комуникация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари