Microsoft потвърди, че хакери са получили достъп до сорс кода на някои продукти на компанията

1
909

Агенция Bloomberg съобщи, че на 31 декември 2020 година Microsoft е потвърдил факта, че хакери са успели да проникнат до вътрешните мрежови и сървърни ресурси на софтуерния гигант. По време на това проникване хакерите са успели да разгледат част от сорс кода на някои продукти на Microsoft.

Представител на Microsoft е казал пред Bloomberg, че в края на годината корпорацията е засякла необичайна активност по няколко вътрешни акаунта на своите служители. Направената проверка е показала, че като минимум един акаунт е използван от хакерите за преглеждане на сорс-кода в няколко вътрешни хранилища на софтуерния гигант.

Microsoft уточни, че този акаунт е нямал права за внасяне на промени в сорс-кода. Също така акаунтът е нямал права за манипулиране настройките на мрежовите и сървърните системи. IT специалистите на Microsoft допълнително потвърдиха, че по време на тази атака хакерите не са успели да направят каквито и да било промени във вътрешните ресурси и в сорс кодовете на корпорацията.

Софтуерният гигант отказа да съобщи на Bloomberg кой точно сорс код са успели да прегледат хакерите и до кои хранилища е бил осъществен достъпа, както и колко дълго те са останали във вътрешната корпоративна мрежа на Microsoft.

На 18 декември миналата година стана известно, че Microsoft също е пострадала при атаката, при която хакерите са получили достъп до мрежите на SolarWinds. Инцидентът с вредоносното обновяване на този софтуер засегна няколко американски правителствени структури, както и хиляди компании от целия свят.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари