Microsoft потвърди, че Office 365 стартира през юни

0
23

Майкрософтският пакет с приложения, предлагани чрез отдалечен достъп по интернет, Office 365 вече има официална стартова дата. Стив Балмър, който е изпълнителен директор на редмъндската компания, е заявил, че офис пакетът ще стартира официално на 28 юни. Новината е била съобщена по време на конференция, посветена на „облачните” услуги в Индия, предаде TechSpot.

Потвърждение, че 28 юни е точната дата, има и от вицепрезидента по корпоративните въпроси на Microsoft. Джон Роскил е пуснал съобщение в Twitter, което гласи:

„28 юни е датата, на която Office 365 става достъпен за всички. В бета версията има повече от 100 хиляди участници. Партньори, готови ли сте???”

Офис услугата ще бъде предлагана в две версии. Едната е за малкия бизнес, без официална поддръжка и срещу месечна такса. Другата версия е корпоративна. При нея ще има денонощна поддръжка и разширени възможности за конфигуриране, като заплащането ще става веднъж годишно, на базата на предварително сключен договор.

Според Microsoft, Office 365 ще спести на бизнеса много пари, които до момента са били давани за поддръжката на сложна IT инфраструктура.

Цените на „облачната” офис услуга започват от 6 долара на месец за малки бизнес клиенти, което означава че минималната годишна такса ще бъде 72 долара. Това е по-скъпо от алтернативата Google Apps for Business, която струва с 22 долара по-малко, но по-евтино от настолния офис пакет на Microsoft.

Office 365 за корпоративни клиенти ще предлага и допълнителни екстри като възможност за видеоконферентна връзка и опция за използване на настолния софтуер Microsoft Office Professional Plus. Цената на потребителска станция ще варира между 2 и 24 долара.

Обикновените домашни потребители, които просто искат да използват онлайн версиите на Word, Excel, PowerPoint и OneNote чрез Office Web Apps ще могат да правят това безплатно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за