Microsoft предлага безплатни курсове, насочени към облачните технологии

0
124


С все по-широкото използване на облачните технологии от бизнеси и предприятия от всякакъв калибър, нараства и нуждата от специалисти със знание за начините, по които функционират тези структури. Лидерите на пазара на доставка на облачни услуги знаят това и полагат усилия да се справят с недостига на кадри по различни начини. Такова едно действие е анонсираните наскоро от страна на Microsoft безплатни курсове за IT професионалисти, желаещи да научат начина, по който функционира Azure – облачното предложение на Microsoft.

„Има значителни изгоди от това IT професионалистите да прегърнат облака. IDC вярва, че докато набирането на кадри в IT сферата ще нараства с 4% на година от 2015г. до 2020г., свързаните с облачните технологии позиции ще растат с повече от три пъти от това. До 2020г. повече от една от всеки три позиции в IT сферата ще е свързана с облака”, уверява Майк Нийл, вицепрезидент на отдел Cloud + Enterprise в Microsoft.

Въпросните курсове са два: Microsoft IT Pro Cloud Essentials и Microsoft IT Pro Career Center. Първият от тях ще ви предложи безплатни Azure кредити, посредством които да пробвате различни облачни сценарии, като бекъп, възстановяване на щетите от възникнал инцидент, тестване на сигурността/разработката, безплатен абонамент за Pluralsight с цел онлайн обучение. Безплатна помощ със степен Priority за Technet форумите, безплатен ваучер за сертификационните изпити (ограничен брой за първите заявили участие), безплатни пробно периоди за Enterprise Mobility Suite и Office 365.

Microsoft IT Pro Career Center цели професионалното упътване и представлява програма, посредством която да бъдат заучени различните облачни професионални позиции и тайни на индустрията. Тук се дава възможност сами да избирате скоростта си на напредък и да учите с други, записали се в курса, разучаване на позиции и диапазон на заплащането, поглед над личните професионални качества и ориентиране в най-подходящата посока, достъп до мнението на експерти относно тенденциите в професионалната среда и уменията, които е нужно да притежавате.

Разбира се ако проявявате по-общ интерес към начина на функциониране на облачните структури винаги може да се запишете за някой от безплатните MOOC курсове, предлагани от платформи, като edX или Coursera, или да получите професионално обучение от облачната конкуренция на Microsoft – Amazon и Google, придобивайки експертно знание за функционирането на AWS и Cloud Platform.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари