Microsoft предлага до $30 хиляди за открити уязвимости в браузъра Edge

1
310

Microsoft е на път официално да представи новия интернет браузър Edge, базиран на Chromium енджима. Преди това обаче корпорацията иска да се увери, че софтуерът ѝ е максимално защитен от уязвимости и бъгове, и кани всички програмисти да ги потърсят. Софтуерният гигант анонсира програмата за възнаграждения „Microsoft Edge Insider Bounty Program„. Microsoft е склонен да работи с други компании за информационна безопасност и предлага възнаграждения до 30 хиляди щатски долара.

Microsoft има същата програма и за стария Edge браузър (Microsoft EdgeHTML за Windows Insider Preview), само че тук тя раздава само до $15 хиляди. За развитието на новия Chromium браузър софтуерният гигант е склонен да даде двойно повече на експертите, които считат че могат да хакнат защитите му.

Изискванията на Microsoft са програмистите да репродуцират уязвимостта на защитата на последната версия на Edge. Тук влизат отделните Beta и Dev издания (канали) на софтуера. Експлойтът обаче не трябва да има версии за Google Chrome. Само тогава отчетите ще бъдат разглеждани и класифицирани по сериозност на заплахата, влияние върху системата и качество на описанието. Включилите се ще получат и допълнителни възнаграждения, когато уязвимостите са елиминирани в следваща версия на Edge. Microsoft предвижда да издаде Edge Chromium официално в началото на следващата година, когато вероятно ще подмени браузъра на всеки един Windows 10 потребител.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Чичо Гошо
Чичо Гошо

Защо не написахте $30 000 или 30 хиляди долара? Комбинацията от двете пренесена на два реда е доста объркваща.