Microsoft разкри инициатива, която ще впрегне изкуствения интелект за добра цел: борбата срещу екологичното унищожение от човек и глобалните климатични промени.

AI for Earth, каквото е името на проекта, цели да предостави достъп на специалисти и изследователи до технология, посредством която да усъвършенстват своите проекти и проучвания, както и да образоват заинтересованите да се възползват максимално добре от предоставяните им AI инструменти. Освен, ч ще използва огромните си облачни и изчислителни мощности за изпълнението на целите на проекта, Microsoft отделя два милиона долара за субсидиране на усилията си. Сред множеството инициативи тук се включват разработването на работещи екологични решения за интелигентно земеделие и прецизна консервация.

„Нашата цел е да помогнем на другите с по-нови и мощни инструменти за изграждането на едно устойчиво бъдеще. Тази наша програма разширява нашите усилия за популяризирането на AI технологиите и стимулиране на устойчивото развитие по нашата планета. Определено не липсва работа за вършене по осигуряването на едно по-здравословно и устойчиво бъдеще за планетата ни. Времето не ни е приятел в това усилие и залозите са високи. Ние знаем, че AI for Earth е просто първата стъпка в едно по-голямо пътешествие. Но това, което сме видели досега ни вдъхва увереност за в бъдеще“, сподели при представянето на проекта Брад Смит, главен юридически съветник в Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари