Microsoft представи антивирусната защита Defender ATP за Linux

10
1145

Защитата Defender ATP е съвместима с шест сървърни Linux дистрибуции: RHEL, CentOS, Ubuntu, SLES, Debian и Oracle Linux.

Microsoft официално представи специализирана версия на своето решение за осигуряване на информационна безопасност Defender Advanced Threat Protection (ATP) за операционни системи, базирани на Linux ядрото.

„Добавянето на Linux в списъка с платформи, поддържани от Microsoft Defender ATP е важен момент за всички наши клиенти. По този начин защитникът Microsoft Defender става едно наистина унифицирано средство за мониторинг и управление безопасността на десктоп и сървърните платформи, които са общи за корпоративните среди (Windows, Windows Server, macOS и Linux)“ – се казва във форума за техническа поддръжка на Microsoft.

Решението поддържа шестте най-популярни Linux Server дистрибуции: RHEL (версия 7.2 и нагоре), CentOS Linux (версия 7.2 и по-нови), Ubuntu (16 LTS и нагоре), SLES (версия 12 и нагоре), Debian (версия 9 и по-нови) и Oracle Linux (версия 7.2 и нагоре). Разгръщането и настройката могат да се осъществят с помощта на Puppet, Ansible или популярните инструменти за настрока на Linux конфигурациите.

Първата версия на Defender ATP за Linux  предоставя мощни възможности за профилактика и превантивна защита, осигурява работа от командния ред, дава възможност за сканиране както на цялото дисково пространство, така и на отделни папки и файлове. Типично за Microsoft Defender извежда предупреждения по време на мониторинга.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари