Microsoft представи емулатор за новата си операционна система

1
3682

Microsoft проведе уебкаста 365 Developer Day по време на който даде нова информация за особеностите на операционната система Windows 10X. Едновременно с това софтуерният гигант представи и емулатор, който дава възможност на разработчиците да създават и тестват своите приложения в няколко нови режима на работа.

Windows 10X е създадена за сгъваемите мобилни устройства с два екрана. Едно от тях ще бъде Surface Duo, което трябва да бъде анонсирано в края на тази година. Според Microsoft двата екрана разкриват нови хоризонти за многозадачна работа – на единия дисплей може да бъде стартирано едно приложение, а на втория – друго, като те могат да взаимодействат помежду си. Възможен е и режим, когато на единия екран се показва съдържанието, а на другия – инструментите за неговото редактиране.

Microsoft предлага на разработчиците емулатор на Windows 10X, включващт различни инструменти, както и документация, в която подробно са разяснени всички стъпки по създаването на приложения за тази операционна система. През следващите месеци корпорацията възнамерява най-редовно да обновява емулатора паралелно с развитието на тестовата версия на Windows 10X.

Корпорацията заяви, че Windows 10X е един от вариантите на Windows 10, в който са прехвърлени някои компоненти от десктоп версията. Всяко приложение във Windows 10Х работи в собствен контейнер, който работи извън ядрото на операционната система и не може да наруши нейната функционалност. По този начин Windows 10X е по-бърза и по-безопасна от Windows 10. Инсталирането на обновявания в нея ще става във фонов режи за не повече от минута-две.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари