fbpx
26.8 C
София

Microsoft представи инструмент за обновяване на Defender в инсталационните дискови образи

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft представи софтуерен инструмент за обновяване на Windows Defender директно в дисковите образи за инсталиране на операционните системи Windows 10 (Enterprise, Pro и Home), както и Windows Server 2016 и 2019. Обновеният Windows Defender  включва всички месечни обновявания и дефиниции.

Microsoft препоръчва използването на този инструмент за обновяване на операционната система преди тя да бъде инсталирана в критични среди, като по този начин ще се минимизират пропуските в защитата, с които се сблъскват потребителите и системните администратори, през периода от инсталирането на операционната система до момента на нейното автоматично или ръчно обновяване.

С помощта на новият инструмент е възможно ръчно да се обновят WIM и VHD дисковите образи на Windows 10 и Windows Server 2016/2019 до най-новата версия на Windows Defender  заедно с месечните пачове по безопасността.

Microsoft не препоръчва използването на тази програма за Live образите на операционната система, понеже в този случай е възможно да се повредят компонентите на Windows 10.

За използването на инструмента за обновяване на Windows Defender  е необходима 64-битова ОС Windows 10, както и PowerShell 5.1 или по-нова версия. В системата трябва да са инсталирани Microsoft.Powershell.Security и DISM.

За обновяването на Windows Defender  с помощта на сценария DefenderUpdateWinImage.ps1 е необходимо да се изпълни следната команда:

PS C:\> DefenderUpdateWinImage.ps1 - WorkingDirectory<path> -Action AddUpdate - ImagePath <path_to_Os_Image> -Package <path_to_package>

Подобни са командите за премахване и преглеждане на обновяванията за Windows Defende.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини