fbpx
6 C
София

Microsoft представи инструмент за преобразуване на класическите програми в универсални приложения

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft представи нова версия на програмата Desktop App Converter. Този софтуерен инструмент дава възможност на програмистите да преобразуват по-стария Win32 и .Net софтуер в модерни Universal Windows Platform (UWP) универсални приложения за операционната система Windows 10.

 

По-рано тази програма бе известна като Project Centennial и осигурява преобразуването на десктоп .exe програмите в универсални приложения за ОС Windows 10, които могат да се инсталират на компютри, таблети и смартфони.

Сега се предлага предварителната версия на Desktop App Converter, който е съвместим само с Enterprise-версиите на Windows 10 Insider Preview компилация 14316 или по-висока и изисква наличието на 64-битов процесор.

Освен съвсем лесното конвертиране на класическите програми в универсални приложения, Desktop App Converter дава и други преимущества за програмистите. По този начин ще бъдат обхванати милиони потребители от целия свят чрез публикуването на програми във Windows Store.

Ще има полза и за обикновените потребители, понеже обикновената програма преобразувана в универсално приложение е по-надеждна от гледна точка на информационната безопасност. И още, универсалните приложения не се деинсталират, а просто се премахват, без да оставят някакви следи в операционната система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини