Вчера се появи разтрисащата новина за наличието на огромен хардуерен проблем във всички процесори на Intel, излезли през последните 10 години. Това може да бъде използвано за получаване на достъп до ядрото на операционната система, където се съхраняват паролите, кеш-файловете, данните за онлайн банкирането и още много други.

В зоната на риска се намират всички притежатели на смартфони, таблети, лаптопи, десктоп компютри и други устройства с процесори на Intel. Няма разлика каква е операционната система macOS, Windows или Linux. Но Microsoft много оперативно подходи към проблема и представи критично важно обновяване за Windows 10, което е силно препоръчително да бъде инсталирано.

Обновяването е класифицирано като KB4056892 и е предназначено само за ОС Windows 10.

Особено критично важния пач, обновяването включва и други промени, повечето от които са премахване на забелязани бъгове в браузъра Edge. Microsoft съобщи, че усилено работи върху пач, маскиращ критичния дефект в процесорите на Intel за всички свои сървъри в целия свят, понеже от това зависи безопасността на потребителските данни.

Но има уловка – обновяването намалява производителността на компютърните системи средно с 30%. Степента на забавяне зависи от типа на стартираните приложения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

25 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари