Microsoft представи мотивационната програмата Perks Plus за защита на служителите от бърнаут

1
278

Microsoft стартира за всички свои служители и специалисти новата корпоративна мотивационна програма Perks Plus. В рамките на Perks Plus всеки един от 166-те хиляди служители на софтуерния гигант от целия свят ще получат по $1200 в рамките на една година. Тези пари се дават за заплащането на фитнес тренировки и други спортове, покупки за хобито, както и за образователни курсове. По този начин Microsoft ще защитава своите служители от прегаряне по време на отдалечената работа и ще съдейства за по-доброто психическо и физическо състояние на хората.

Програмата Perks Plus набляга преди всичко на фитнес компонентите. Разрешено е да се купува почти всичко – от велосипед и щанги до спортни дрехи и дори семена и разсад. Не се разрешава закупуването на конзоли и компютърни системи, както и оръжие  – забранени са дори лъковете със стрели. Няма да се компенсират и билетите за самолет и закупуването на електрически тротинетки.

Microsoft счита, че преходът към отдалечена работа е променил психическото състояние на служителите. Повечето от тях се чувстват много по-уморени в сравнение преди пандемията, а липсата на пълноценно общуване в офисите затруднява пълноценната работа. Важен момент е, че липсват различните преимущества и бонуси, каквито са безплатните храна и масаж, фитнес залата и местата за релакс, които са можели да посещават за почивка и размисъл.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари