Microsoft представи новата версия Power Toys 0.16 с интересни възможности

4
1178

Създателите на интересния софтуер Power Toys продължават да добавят в това приложение нови експериментални функции, които се харесват не само на напредналите, но и на обикновените потребители, които искат да разширят стандартните възможности на операционната система на Microsoft. В новата версия на Power Toys са оправени забелязаните грешки, направени са някои подобрения и са добавени две нови възможности.

Първата възможност се интегрира в контекстното меню на файловия мениджър и дава възможност за бърза промяна на размера на различните изображения. Потребителят може да избере един от предварително зададените размери или ръчно да укаже колко да бъде намалено изображението. Може да се променя размера както само на един файл, така и едновременно на група файлове. Досега за същата работа трябваше да се използва отделно специално приложение, но сега размерът на изображението може да се смени буквално с три клика.

Второто допълнение се нарича Windows Walker. С помощта на тази помощна програма потребителят може да се върне към някое вече стартирано приложение по аналогия с клавишната комбинация Alt+Tab, но вместо фокусът да се превключва между всички стартирани приложения, може да се въведе името на работещото приложение. Това е удобно за хората, на които се налага бързо да пишат огромни текстове и работят с голям брой програми.

Добавени са и нови възможности за предварителен преглед на изображенията във файловия мениджър. Сега се поддържат и .md и .svg файловете.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари