fbpx
16.8 C
София

Microsoft представи новата уеб услуга Microsoft 365

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft обяви, че от 21 април домашните абонаменти за Office 365 ще се наричат Microsoft 365 и ще включват нови услуги и функции. Microsoft 365 е еволюция на Office 365, в която широко се използват възможностите на изкуствения интелект, добавено е нова разнообразно съдържание и нови шаблони. Новата услуга предоставя мощта на облачните изчисления, значително усъвършенствана работа с текст, по-удобно форматиране и по-лесни презентации. Добавени са и нови онлайн услуги за по-удобно онлайн общуване. Новите възможности и функции ще започнат да се въвеждат от 21 април тази година, като през следващите месеци достъп до тях ще получат над 38 милиона абонати на Office 365.

Едно от новите решения в Microsoft 365 е приложението Microsoft Family Safety, създадено за да осигури безопасността на вашето семейство в цифровия и физическия свят. В Microsoft Teams са добавени нови възможности, позволяващи да бъдете по-близо до приятелите и семейството си и съвместно да работите върху своите проекти.

Браузърът Microsoft Edge засилва своят информационна защита чрез системата за проверки на пароли Password Monitor.

Бъдете по-близо до семейството си с помощта на Skype и Microsoft Teams

Във времената на коронавируса е много важно да имате връзка с близките си. През последните няколко месеца над 40 милиона души започнаха да използват Skype, което означава 70% ръст, изчислено на месечна база. При това продължителността на Skype разговорите през последния месец е нараснала с 220%. А за да помогне на хората, Microsoft представи новата безплатна функция Meet Now, с която видеоконференция може да бъде започната само с три клика. При това, участниците в тази конференция не е необходимо да са се логнали в своя акаунт и да инсталират приложение.

Над 44 милиона души използват Microsoft Teams на работното си място. Microsoft Teams е информационен център, даващ възможност за чат, за осъществяване на позвънявания, за провеждане на видеоконференции и други възможности за съвместна работа, които са събрани в едно и също приложение. Сега Microsoft добави нови функции в Microsoft Teams за частните потребители. С Teams можете винаги да сте на линия, да създавате групи, да се организират срещи или да се състави списък на клубните мероприятия. Съвсем скоро в Microsoft Teams ще бъдат добавени инструменти за съхраняване на чувствителна информация – например паролите за Wi-Fi и данните на акаунтите. Ще има възможност за следене геолокацията близките, когато отиват на работа или на училище, стига те да са съгласни с това.

Защитете своето семейство в цифровия и физическия свят с помощта на Microsoft Family Safety

Новото приложение Microsoft Family Safety ще помага на семействата за защитят своите близки, като им представя полезни инструменти и аналитика за формирането на полезни навици в интернет и в реалния свят. Това е единственото приложение, което дава възможност за управлението на екранното време при персоналните компютри с Windows 10, при Android устройствата и Xbox. То помага за запазване на спокойствието, когато децата не са вкъщи.

С Microsoft Family Safety може да се следи геолокацията и да се получават уведомления, когато членове на семейството излизат от вкъщи, излизат от училище или от работа. По този начин оставате по-спокойни, когато децата не са вкъщи и при необходимост можете да извикате помощ.

Приложението Microsoft Family Safety ще ви помогне да разберете как децата прекарват времето си с Xbox, с персонален компютър с Windows 10 и смартфоните с Android, за да могат да се сформират необходимите навици при използването на тези устройства. Освен това е възможно да се ограничи гледането на материали, които не съответстват на възрастта на детето, когато сърфира в интернет.

Microsoft Editor

Изследване на Microsoft показва, че над половината потребители се стремят да пишат по-бързо и по-добре. Уеб услугата Editor се базира на алгоритми с елементи на изкуствен интелект и е достъпна на над 20 езика. Тя може да се използва съвместно с Word, с Outlook.com и като разширение за браузърите Microsoft Edge и Google Chrome.

Новата функция Перифразиране (Rewrite Suggestions) подсказва как текстът може да стане по-убедителен или по-разбираем, като първоначалният смисъл се запазва. Освен това функцията Editor във Word за първи път предлага възможност за проверка за плагиатстване, като по този начин помага на авторите да създават оригинални текстове, а когато е нужно, само с един клик да вмъкват цитати.

Presenter Coach в PowerPoint

Presenter Coach в PowerPoint помага за преодоляване на страха от публични изяви. Presenter Coach използва изкуствен интелект, за да определи дали не говорите прекалено бързо, дали във вашата реч твърде често не се появяват „Ъъм“ или вашата реч звучи така, сякаш четете от слайдове.

Microsoft представи две нови функции в PowerPoint Presenter Coach – функция за определяне монотонността на речта (monotone pitch) и за допълнителна обработка на речта. Presenter Coach слуша тона на вашия глас и в реално време предлага да направите речта си по-емоционална, като в същото време помага и при граматиката и дава съвети как изреченията да бъдат изградени по-грамотно.

Креативно съдържание и специални шаблони

Функцията дизайнер в PowerPoint (PowerPoint Designer) разширява вашите креативни възможности, без при това да изисква допълнително време. Така например, с нейна помощ е възможно само в един клик текстът да бъде преобразуван в ефективна времева скала. А когато добавяте изображение в слайд, софтуерният Дизайнер автоматично генерира няколко варианта на дизайна. Абонатите на Microsoft 365 получават и голям арсенал за изява на креативността – те ще имат над 8000 прекрасни изображения, 176 видеа от Getty Images, 300 нови шрифта и 2800 нови иконки за създаване на впечатляващи и привлекателни документи. Всичко това ще е достъпно и във Word и в Excel.

За бързо започване на училищен, работен или домашен проект, както и за икономия на време абонатите на Microsoft 365 ще получат достъп до над 200 специални шаблона за Word, Excel и PowerPoint. Има шаблони за създаването на идеалното CV, за покани за сватба, за новини, за създаване картички за рождения ден на детето и още много други.

Нов тип данни и интелигентни шаблони в Excel

Много хора използват Excel за събиране и анализ на информация. Търсенето, сортирането и обновяването на тези данни може да се окаже сложна работа, която изисква много време. С излизането на Microsoft 365 в Excel ще бъдат въведени нови типове данни с които структурирането и анализа на информацията става много по-лесно. На абонатите ще се даде достъп до подробна информация за над 100 области, включително храна, филми, интересни места, химия и дори покемони. Може да се икономиса много време чрез конвертиране на текста и числата в новия тип данни, за да може Excel да предложи разнообразни визуални и информационни интерактивни карти с данни и изображения за по-добро представяне на информацията. Достъпът до борсовите данни и до подробната география са отворени за всички в уеб версията на Excel, а абонатите на Microsoft 365 получават ексклузивен достъп до над 100 типа нови данни, базирани на Wolfram Alpha.

Планирайте личното и работното си време с помощта на Outlook

Microsoft добави нови възможности в уеб версията на Outlook, с които всички бъдещи събития и срещи могат да се въведат в единен календар, който може да показва вашето работно натоварване в работния акаунт. Софтуерният гигант гарантира конфиденциалността на информацията за личните и деловите срещи.

Абонаментът за Microsoft 365 Personal и  Microsoft 365 Family ще стане достъпен в целия свят на 21 април тази година. От тази дата Microsoft предлага много повече възможности при същата цена.

Потребителите, които вече имат абонаменти за Office 365, още днес ще започнат да получават достъп до новите функции и възможности. Абонатите на Microsoft 365 получават всички възможности на Office 365 и премиалните предложения за Office за персонални компютри, 1 TB на потребител в електронни облак OneDrive, 60 минути телефонни разговори чрез Skype към градските и мобилните телефони, разширени средства за осигуряване на информационната безопасност, като и денонощна техническа поддръжка.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини